Totul rămâne GRAV pe frontul din Est. Separatiştii atacă, ucrainenii ripostează

Embed:

Exploziile şi tirurile de armă au fost la ordinea zilei în estul separatist al Ucrainei. Militanţii proruşi au bombardat de aproape 70 de ori poziţiile trupelor guvernamentale.

Intensitatea atacurilor a crescut faţă de zilele precedente. Soldaţii ucraineni au stat neclintiţi pe poziţii, însă au ripostat de câte ori a fost nevoie.

Asistenta Secretarului de Stat al Statelor Unite, Victoria Nuland, a declarat, în cadrul unei vizite la Kiev, că viitorul Ucrainei poate fi decis doar de popor, nu de Rusia. Ea a adăugat că ușile NATO sunt deschise pentru toate statelor din spațiul euroatlantic, care corespund standardelor ridicate ale Alianței.   

În acelaşi timp, un tren cu fragmente ale avionului malaezian, care s-a prăbușit în iulie în estul Ucrainei, a plecat de lângă localitatea Torez spre Harkov, oraş controlat de armata de la Kiev. Ulterior, aceste fragmente trebuie să ajungă în Olanda. Trenul este însoțit de un grup de 15 experți ai Consiliului Securității Olandei, de polițiști și reprezentanți ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, precum și de șase reprezentanți ai separatilştilor proruşi.

Avionul Boeing-777, al Malaysia Airlines, de pe cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, a fost doborât în regiunea Donețk, într-o zona controlată de rebeli.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu