Totul merge ca pe roate. La ce etapă sunt lucrările de construcţie a Arenei Chişinău (FOTO)

Embed:

25 la sută din lucrările de construcţie a Arenei Chişinău au fost deja efectuate, aşa cum prevede planul. Astfel, sala polivalentă multifuncțională îşi va deschide uşile de Hramul oraşului, în 14 octombrie, aşa cum s-a promis. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mers, astăzi, pe şantier pentru a vedea stadiul lucrărilor. 

- Finalizăm aici în două-trei zile.

- Deja se văd în zona ceea tribunele?

- Exact.

"Sunt efectuaţi pereţii de sprijin pentru zona parcării, unde urmează să fie parcate circă o mie de automobile. Acum sunt efectuate lucrări pentru poziţionarea cablului pentru iluminarea parcării. În viitorul apropiat vor fi efectuate lucrările de terasament", a declarat Vitalie Vieru, diriginte de şantier.

"Arena Chişinău" este ridicată pe acest şantier cu o suprafaţă de 10 hectare. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Primele evenimente de amploare vor fi organizate aici deja în aceasta toamnă."

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care este şi iniţiatorul acestui proiect, spune că mai multe federaţii de sport s-au arătat deja interesate de organizarea evenimentelor la "Arena Chişinău".

"Ne propunem ca începând cu ziua deschiderii deja să fie planificate evenimente. Am primit solicitări din partea mai multor federaţii - Federaţia de Fotbal, Federaţia de Lupte Libere, Federaţia de Atletism, Tenis - toate vor să înceapă anumite evenimente, campionate regionale, campionate balcanice sau campionate europene chiar", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Complexul "Arena Chişinău" va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu