Totul e gata. Alegerile guvernatorului găgăuz stau să înceapă

Embed:

Alegătorii din Găgăuzia sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege guvernatorul. Astăzi, au fost repartizate buletinele de vot în cele 65 de secţii care vor fi dechise în autonomie.

De dimineață, reprezentanții birourilor electorale au venit la sediul Comisiei Electorale de la Comrat pentru a lua buletinele de vot şi ștampilele.
 
"Pe lângă buletinele de vot, ne-au dat și ștampilele. Tot ce este necesar pentru alegeri, toate materialele. Bani pentru salarii, cartele pentru telefon", a spus un reprezentant al unui birou electoral.

” - 674 de buletine de vot. – O să vă ajungă? – Da, cred că o să ne ajungă. În anii precedenți ne ajungeau", spune un alt membru de birou electoral.

Pentru scrutinul din 22 martie, au fost tipărite peste 100 de mii de buletine de vot. Acestea sunt de culoare mov şi conțin informații scurte despre candidați. Totodată, la alegeri va funcţiona urna mobilă.
 
"Astăzi și mâine, până la ora 15.00, toți cei care, din diverse motive, nu pot veni la secțiiile de votare, pot depune o cerere pentru a vota la domiciliu", a explicat  un membru al Comisiei Electorale locale de la Comrat Valentina Grozdeva.

Cu o zi înainte de scrutin, au fost amenajate cabinele și urnele de vot.

"Am instalat urnele, am repartizat mesele şi am pregătit locul pentru ștampilă. Au fost aranjate mesele pentru membrii comisiei, președinte. Ștampila va fi în limba găgăuză",  a declarat președintele Biroului Electoral de la Comrat Valentina Ivanenko. 

Pentru organizarea scrutinului din autonomia găgăuză au fost alocate peste 1,5 milione de lei. Dacă va fi necesar, cel de-al doilea tur va avea loc în data de 5 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu