Totul a fost GRATIS. Excursii prin galeriile subterane și voie bună la combinatul de vinuri "Mileștii Mici"

Embed:

Muzică, vin și multă voie bună. Combinatul de vinuri "Mileștii Mici" și-a deschis ușile, chiar de Ziua Independenței, pentru a oferi cât mai multor persoane posibilitatea să vadă galeriile subterane, absolut gratis. În afară de excursia prin beciurile combinatului, a fost organizat și un concert de excepție, iar vizitatorii s-au veselit și au dansat.

Potrivit organizatorilor, la eveniment a venit un număr de vizitatori mult mai mare decât se așteptau. Chiar dacă a fost aglomerație la intrarea în beciuri, oamenii au avut spațiu pentru a se odihni și pentru a savura din licoarea lui Bahus.

"- Cum vi se pare vinul? - Foarte gustos, n-am ce zice", a spus un vizitator.

"Am cumpărat vin. Moldovenesc, Sauvignon și Codru. Mi s-a părut foarte gustos", a explicat o femeie.

Muzica ce răsuna din difuzoare nu i-a lăsat indiferenţi pe vizitatori, care s-au încins într-o horă. 

Chiar dacă degustarea de vinuri a fost pe placul oamenilor, galeriile subterane au fost atracţia principală:

"Am stat mult în rând, dar am primit o mare-mare plăcere".

"Oh, este fabulos. Atâtea lucruri impresionante. Am fost în vinării din America, dar n-am văzut niciodată ceva asemănător".

"O, foarte și foarte bună. Prima dată am venit aici. E rece, e bine pentru vin, desigur, e grandioasă și e foarte și foarte interesantă".

Pe lângă excursia în galerii, a fost deschis şi un târg, unde vizitatorii şi-au putut cumpăra şi suvenire. Meşterii au venit şi cu sfaturi despre cum trebuie păstrat corect vinul.

"În butoi el respiră și totodată el lucrează acolo, se face mai bun, mai gustos. Pe loc se poate de umplut cu vin, după dorință, de care dorește", a precizat Ion Palima, dogar.

"Acesta este burluiul, iar acesta este ulciorul, sau înainte se mai numea tocitoare. Începând de la acesta, care este 70 de lei, până la 100 - 200 de lei, în dependență de mărime", a precizat Marta Gonciar, meșter popular.

Organizatorii spun că nu s-au așteptat la atâția vizitatori:

"Am hotărât să deschidem ușile pentru combinatul nostru anume astăzi ca să adunăm mai multă lume, să se odihnească, să se simtă relaxată. Asta o vom face și în continuare pentru că avem foarte multe proiecte ambițioase".

"Este foarte important să organizăm așa tipuri de sărbători ca oamenii să vadă ce comori avem noi în țară. Și aglomerația care este astăzi arată că oamenii doresc să vadă, doresc să cunoască comorile Republicii Moldova".

Prețul excursiei într-o zi obișnuită începe de la 200 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu