"Toţi vor GRATUIT!" INTERCEPTĂRILE suspecţilor prinşi în urma percheziţiilor de la Primărie (ATENŢIE, LIMBAJ NECENZURAT)

Embed:

Șapte persoane, printre care și funcționari de la Direcția Arhitectură din cadrul Primăriei Capitalei,  au fost reținute de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acestea sunt suspectate de luare de mită de mii de euro, în schimbul perfectării actelor necesare pentru recepția finală a lucrărilor de construcție.

Suspecţii au fost încătușați în urma mai multor percheziții în birourile şi la domiciliile lor.

VĂ ATENŢIONĂM CĂ IMAGINILE VIDEO CONŢIN LIMBAJ NECENZURAT

Oamenii legii au descins în jurul orei opt dimineaţa în cadrul Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei.

Timp de două ore şi jumătate, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în acest birou în care activează şase specialişti potrivit inscripţiei de pe uşă. În tot acest timp, cabinetul a fost încuiat, iar activitatea funcţionarilor a fost oprită, lucru care i-a indignat pe mai mulţi oameni să-şi rezolve diverse probleme.

Această doamnă a bătut cu disperare în uşa biroului, dar în zadar:

"Am nevoie de domnul, Vadim Zaharia. Avem urgenţă. Din data de 10 am plângere la ei, care îmi tot zic: "Vino, data viitoare primeşti răspuns". Până astăzi vin şi încă este închisă uşa".

Concomitent au avut loc percheziţii şi la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău, a cărei activitatea nu a fost perturbată. Şeful instituţiei nu a putut comenta acţiunile oamenilor legii.

"Au lucrat în cadrul serviciului cu persoane, care i-au interesat, cu documentele pe care i-au interesat. Au avut acces fără nicio interdicţie, fără nimic şi rămâne să vedem pentru că noi nu cunoaştem până la urmă şi nu putem comenta", a declarat şeful OCT Chişinău, Vladimir Guriţenco.

Potrivit CNA, suspecţii au închiriat un birou în clădirea primăriei capitalei, unde ar fi legalizat cel puţin 40 de construcţii autorizate, dar şi neautorizate. Aceştia ar fi perfectat actele de recepţie finală a construcţiilor, fără ca măcar să se deplaseze la faţa locului pentru a le evalua.

Apoi, ar fi mers la Cadastru, ca să le înregistreze. Gruparea avea doi coordonatori şi era formată din mai mulţi specialişti în construcţii, inclusiv experţi tehnici, proiectanţi şi ingineri.

Membrii schemei ar fi primit sume frumoase de bani, ce variau între 250 şi 3.500 de euro.

Faptul că luau mită o demonstrează şi discuţiile celor implicaţi, care au fost filmate cu camera ascunsă şi făcute publice de CNA.

Primarul Capitalei Silvia Radu a scris pe pagina sa de facebook că le urează succes organelor abilitate, care vor scoate la iveală toată mizeria care s-a adunat decenii la rând în Primărie.

Edilul a mai adăugat că vinovaţii trebuie pedepsiţi.

Dacă vor fi găsite vinovate persoanele reţinute, acestea riscă până la şapte ani de închisoare pentru corupere, fals în acte şi trafic de influenţă.

Discuţie între capii reţelei

 I – Так, милионар б., милионар б. гребанный. În centrul Rîşcanovcii îi fac oficiu, un oficiu ca în poveste şi el încă б… ломает дурочку.

L – А что он ломает дурочку , что он хочет?

I – Все хотят бесплатно б…, а бесплатно...

L – Ей, бесплатно "сыр в мышеловке”!

I – Да, вот, вот, за бесплатно...Liuda, uite încoace, anul trecut înaintea Paştelui eu m-am dus şi m-am înţeles, era Andrian încă la Pretură, m-am înţeles cu Andrian, m-am înţeles cu băieţii, în Centrul Rîşcanovchi, am venit repede cu tractorul, în vinerea Paştelui o săpat groapa. În timpul ista repede o venit poliţia, o venit aceia, aceia, eu pe toţi i-am liniştit am zis: Так!тише!, ша, ша! Cu A…p şi cu C…r, în centru i-am făcut un oficiu amuia, să vezi ce oficiu, сказка, la primul etaj şi-o făcut din două o mai făcut o cameră şi încă jos subsol şi-i un oficiu, la trei ofii o mai făcut şi scară şi are jos încă ospătărie şi are mai în scurt... Şi el încă amu îmi începe... Păi pe mine asta nu mă interesează ce-aţi făcut voi. Дай мне что положено!!!  Б…ь!

L – Н. Х. С.!

I – Nici autorizaţie, nici certificat de urbanism, nici nimic, nimic, nimic, nimic. O trebuit luaţi în furci. B…!

Capul reţelei discută cu expertul tehnic atestat

I -  Şi eu i-am spus: Văi omule, eu îţi mai explic odată că conform Hotărîrii de Guvern 175, construcţiile neutorizate nu se recepţionează, înţelegi? Tu în genere nu ai nici măcar să ai certificat de urbanism informativ, dar tu nu ai nimic. Tu nu ai nici un document. În baza la ce să-l recepţionez? 

D – A să umble prin bazar şi o să vină înapoi.

L – Eu o să am nevoie de DVS.

D – Mă sunaţi.

L – Da, bine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu