TOŢI TREBUIE SĂ ŞTIE ASTA! Cum ne păzim de CORONAVIRUS şi care sunt simptomele acestuia

Embed:

Igiena, spălatul pe mâini şi dezinfectarea suprafeţelor cu soluţii pe bază de clor sau de alcool sunt măsuri elementare care pot preveni infectarea cu nou tip de virus. De asemenea, oamenii trebuie să evite călătoriile în zonele afectate de coronavirus.

"Perioada de incubaţie a noului coronavirus durează de la una la 14 zile. Dacă v-aţi întors dintr-o călătorie din China sau din una dintre zonele în carantină din Europa de mai puţin de 14 zile sau aţi intrat în contact cu o persoană care a călătorit acolo şi aveţi febră, tuse seacă, stări de oboseală şi febră musculară sau respiraţi cu dificultate, sunaţi la 112, pentru a primi sfaturi şi recomandări. De asemenea, trebuie să purtaţi şi o mască de protecţie, în cazul în care intraţi în contact cu alte persoane", a afirmat reporterul Publika TV, Augustina Badica.

În cazul în care totuşi aveţi aceste simptome, evitaţi automedicaţia.

"Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât la recomandarea medicului. În prezent, nu există nicio cercetare ştiinţifică care să demonstreze că folosirea medicamentelor antivirale poate preveni infectarea cu noul coronavirus. Covid-19 este un virus, deci, antibioticele nu au niciun efect împotriva lui", a menţionat reporterul Publika TV, Augustina Badica.

Păstrarea regulilor de igienă este foarte importantă în lupta cu acest virus.

"Spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt acţiuni esenţiale pentru prevenirea infecţiei. Mâinile se spală cu apă şi cu săpun timp de cel puţin 20 de secunde sau folosiţi un dezinfectat pentru mâini, pe bază de alcool de 60 de grade", a spus reporterul Publika TV, Augustina Badica.

Totodată, trebuie dezinfectate nu doar mâinile, ci şi lucrurile de care ne folosim.

"Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau de alcool. Dezinfectanţii chimici care pot ucide noul coronavirus sunt cei care conţin înălbitori, clor sau etalon de cel puţin 75 de procente", a informat reporterul Publika TV, Augustina Badica.

 În caz de febră, stări de ameţeală, vomă, tuse persistentă şi alte simptome de boală, adresaţi-vă urgent la medicul de familie sau solicitaţi ajutor la 112.

loading...

Lasă un comentariu