Tot mai mulţi tineri sunt interesaţi de programul Prima Casă, aprobat de Guvern

Embed:

Tot mai mulţi tineri sunt interesaţi de programul Prima Casă care a fost aprobat de Guvern. Despre acest proiect a vorbit şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu în cadrul unei întâlniri cu studenţii de la Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi.

Studenţii susţin această ideie şi spun că proiectul este bine venit pentru tinerii specialişti care au nevoie de o locuinţă.

"După părerea mea pentru tineri însăşi este până acum unul dintre cele mai bune proiecte, implementarea căruia ar trebui să fie cât mai curând posibilă."

"Un proiect destul de necesar tinerilor absolvenţi care după studii îşi caută un loc de muncă, nu neapărat în localitatea de baştină şi trebuie să meargă în altă parte. Au nevoie de o locuinţă, de o casă şi este pentru ei o bună şansă, pentru acei specialişti care aleg să muncească aici în ţară."

"Chiar mi-a plăcut ideea lor cu prima casă și așteptăm cât mai curând să fie implementată această lege."

"Am aflat despre multe proiecte şi idei care vor să le implementeze domnii noştri parlamentari. Şi sper că în timpul apropiat o să avem multe oportunităţi. Şi vom avea un stimul mai mare să învăţăm şi să nu plecăm de la noi din ţară."

Preşedintele Parlamentului a asigurat tinerii că proiectul va fi implementat în cel mai scurt timp, pentru ca ei să poată beneficia de program chiar de la începutul anului viitor.

"Legea o să intre în vigoare de la 1 ianuarie, o primă sumă de 70 la 100 de milioane avem marja este introdus în bugetul 2018 . Asta înseamnă că noi putem 2000 de apartamente deja să le finanţăm. Statul la început garantează 50 la sută din costul apartamentului şi pe urmă în fiecare lună o parte din dobândă care este achitată. Tânărul urmează să achite 10 la sută din valoarea apartamentului", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

În cadrul vizitei Andrian Candu a anunțat că va acorda bursa președintelui Parlamentului pentru patru cei mai buni studenți de la Universitatea de Stat Alecu Russo.

De asemenea preşedintele Parlamentului a discutat cu studenţii şi despre atragerea investițiilor, dezvoltarea sectorului IT, facilități pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu