Tot mai mulți moldoveni sunt pasionați de grădinărit! Iată principalele tendintețe pentru anul curent

Embed:

Tot mai mulți moldoveni tind să aibă curți și grădini frumos amenajate. În acest an, oamenii preferă să planteze mai mult gazon, pentru că acesta oferă un aspect mai spațios. Specialiștii spun că numărul persoanelor care solicită amenajarea, dar și îngrijirea lunară a grădinii s-a mărit comparativ cu anii precedenți.

Pentru astfel de servicii, oamenii sunt gata să scoată din buzunar chiar și câteva mii de lei.

Companiile specializate în amenajarea și planificarea grădinilor au un sortiment bogat de plante și decorații. Totuși, oamenii preferă grădini cât mai simple.

„În ultima perioadă este o tendință de a fi grădini minimaliste, în care mai mult este prezent gazonul. Densitatea plantelor în grădini scade considerabil, întrucât uneori sunt greu de întreținut sau nu sunt selectate corect”, a precizat arhitectul peisagist, Igor Prunean.

La amenajarea unei grădini, specialiștii recomandă să ținem cont de stabilirea unei zone de recreere. Să nu uităm nici de zona cu plante și plasarea corectă a acestora, ținând cont de faptul că au nevoie de lumină și spațiu pentru a crește.

„Una din situațiile cu care ne întâlnim este că nu se respectă o poziționare corectă a plantelor, respectiv ele în termen de zece ani ajung să se sufoce una pe alta”, a adăugat arhitectul.

Serviciile încep de la 2.500 de lei pe lună. Cu ajutorul decorațiilor, oamenii își pot crea un stil inedit în curți.

Tot mai multe persoane își amenajează grădinile cu elemente decorative personalizate. Printre cele mai solicitate lucrări sunt cele realizate manual de către artiști plastici. 

Specialiștii mai spun că grădina trebuie echipată cu sisteme de irigare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu