Tot mai mulţi moldoveni se întorc acasă de sărbători. Care este situaţia la Postul Vamal Leuşeni

Embed:

Sărbătorile pascale aduc moldovenii plecaţi peste hotare acasă. Angajaţii Postului Vamal Leuşeni Albiţa susţin că în această perioadă numărul de pasageri care intră în ţară creşte considerabil. Iar pentru a face faţă fluxului mare de călători, numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat.

Moldovenii ajunşi în ţară spun că abia aşteaptă să-şi revadă persoanele dragi. 

Inspectorii vamali întâmpină pe toţi cei care intra în ţara cu zâmbete şi felicitări.

Acest tânăr este stabilit de trei ani în Marea Britanie. Paştele este ocazia perfectă de a reveni acasă şi de a petrece timpul împreună cu familia şi prietenii.

"Venim de la trei mii de km din Marea Britanie, ne ducem acasă ne aşteaptă toţi, părinţii nepoţii suntem bucuroşi nu avem răbdare să ajungem mai repede. Suntem bucuroşi că e mic rândul să trecem mai repede şi trişti de ce aşa puţin vin. Atâtea planuri am foarte multe. Să-mi văd prietenii să mergem la natură să ne distrăm. Avem foarte multe foarte multe cadouri, pentru nepoţi pentru prieteni", a spus Filip Budeanu. 

Angajaţii serviciului vamal susţin că în săptămâna înainte de Paşte fluxul de pasageri este cu un sfert mai mare decât în zilele obişnuite.

"De obicei fluxul se aşteaptă mărit în după amiaza zilei de astăzi, pentru ziua de mâine şi puţin trafic pentru ziua de duminică. Serviciul Vamal a elaborat un plan de acţiuni pentru sărbătorile pascale, în care primul scop a fost micşorarea timpului de trecere a frontierei şi staţionarea cât mai puţină a călătorilor", a declarat şeful postului vamal Leuşeni Albiţa, Viorel Plugari. 

Potrivit estimărilor, dacă anul trecut în aceeaşi perioadă, doar într-o zi au trecut frontiera 15.000 de călători, în acest an sunt aşteptaţi peste 25.000 de cetăţeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu