Tot mai mulţi moldoveni renunţă la cetăţenia Republicii Moldova. "În ţara asta poţi să mori cu dreptatea în mână" (VIDEO)

Embed:

Tot mai mulţi moldoveni renunţă la cetăţenia Republicii Moldova şi se stabilesc definitiv cu traiul în străinătate. De la începutul acestui an, aproximativ 550 de moldoveni au procedat astfel.

În schimb, pentru mulţi dintre străini, ţara noastră este un colţ de rai şi fac totul pentru ca să înveţe limba şi să obţină cetăţenia moldovenească.

Cei mai mulţi dintre moldoveni, care renunţă la cetăţenia ţării noastre, o fac fie pentru că deţin şi cetăţenia altui stat, fie că nu se mai simt bine acasă. Este cazul lui Petru Baraghin şi Ludmila Onică. 

"Aflându-mă peste hotare, m-am simţit mult mai protejat din punct de vedere a legii decât la mine acasă. M-am convins că în ţara asta poţi să mori cu dreptatea în mână", a declarat Petru Baraghin.

"Am avut multe situaţii aici în ţară niciodată nu am simţit faptul că, fiind la mine acasă, să mă simt protejată, să simt că mi se face dreptate", spune Ludmila Onică.

Mulţi dintre străni îşi doresc să devină cetăţeni moldoveni cu drepturi depline şi speră să susţină examenul pentru obţinerea cetăţeniei. 

"Eu m-am căsătorit aici. Dacă eu stau aici trebuie să iau cetăţenia Republicii Moldova, pentru business, pentru copii. A, nu, nu ştiu imnul de stat", spune sirianul Allah Barud.

"Eu învăţ aici. Anul acesta termin studiile şi vreau să lucrez mai departe aici, în Moldova. Preşedintele ţării este Nicolae Timofti. Pe preşedintele Parlamentului... nu prea am timp să privesc televizorul", susţine pakistanezul Kurasi Muhammad Armaan.

Datele de la Registru arată că, de la începutul acestui an, 418 străini au obţinut cetăţenia Republicii Moldova. Cu peste o sută de oameni mai mult au renunţat la cetăţenia ţării noastre. Şi în anul trecut a fost în creştere numărul celor care au renunţat la cetăţenia Moldovei.

Potrivit legii, procedura de renunţare la cetăţenia ţării noastre durează timp de un an. Dosarul de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti este examinat în termen de doar trei luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu