Tot mai mulţi moldoveni preferă să-şi petreacă vacanţa în extrasezon

Embed:

Tot mai mulţi moldoveni preferă să-şi petreacă vacanţa în extrasezon, aşa că operatorii turistici lucrează practic non-stop. Agenţiile de la noi, au vândut pentru luna septembrie cu 30 la sută mai multe foi turistice comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Pentru septembrie s-au făcut multe rezervări din timp, unele hoteluri sunt deja pline, nu au locuri libere. Moldovenii preferă perioada de extra-sezon când timpul este frumos. Dacă vorbim de preţuri, în iulie costa 250 de euro de persoană, iar acum 139. Același hotel, cu aceleași condiții", a spus managerul agenţiei de turism, Mariana Grajdeanu.

De mai mulți ani, Grecia, Turcia și Bulgaria rămân cele mai populare destinații pentru turiștii moldoveni.Vestea bună este că extrasezon, aceştia se pot odihni mai ieftin. O vacanță de șapte zile în Grecia, de exemplu, va costa 139 de euro de persoană. În Turcia 350, iar în Bulgaria - 180 de euro.

"În septembrie, propunem tururi prin Europa. Vizitarea a cinci orașe va costa 250 de euro de persoană. Astfel de tururi aleg cei care vor să economisească, dar şi să vadă mai multe", a spus managerul agenţiei de turism, Mariana Grajdeanu.

De asemenea, moldovenii au prins gustul drumeţiilor şi odihnei în sânul naturii.

"Oamenii stau la coadă pentru a se înscrie la unul dintre trasee. Avem mai multe trasee dificile. Destinaţiile apropiate, cum ar fi munții de lângă Brașov, au fost deja descoperite de moldoveni şi acum vor să ajungă mai departe", a spus marchetologul agenţiei de turism, Iana Miheeva.

În magazinele pentru echipamente turistice, corturile, dar şi alte obiecte necesare pentru odihna în aer liber sunt la mare căutare. Preţurile pornesc de la 3500 de lei și pot ajunge chiar şi la 20 de mii. Cei care nu-şi permit, le pot închiria. O altă noutate este rulota sau casa pe roţi.

"Rulota dispune de sistem de încălzire. Prin urmare, nu trebuie să vă gândiți la anotimp, oamenii se opresc chiar la pista de schi. În rulotă există o bucătărie, are duș și baie. Este foarte convenabil, mai ales atunci când călătorești cu copiii."

Preţul chiriei pentru o casă pe roţi porneşte de la 80 de euro pe zi.

Lasă un comentariu