Tot mai mulţi moldoveni optează pentru un mod de viaţă sănătos, practicând diferite genuri de sport

Embed:

În ultimii ani, tot mai mulţi moldoveni încearcă să ducă un mod de viaţă sănătos, practicând diferite genuri de sport. Astfel, am decis să selectăm cele mai potrivite ocupaţii pentru timpul liber şi am aflat că fiecare poate să-şi găsească activităţi pe placul său. Unele îţi aduc corpul într-o formă de invidiat, altele te ajută să găseşti echilibrul între corp şi suflet.

Una dintre cele mai populare activităţi sportive în timpul liber este cu siguranţă fitnessul. Dacă v-aţi decis să mergeţi la un club, trebuie să ţineţi cont nu doar de preţ, dar şi de părerea medicilor.

"Pentru fiecare persoană se va găsi un program special de antrenamente şi de efort fizic. Programul se face în dependenţă de nivelul de sănătate a fiecărui om", a spus medicul Iurie Ciofu.

"Unii vin ca să-şi schimbe radical viaţă. Alţii au motive mai banale. Vor să slăbească sau să se îngraşe, dar mai des să slăbească. Întotdeauna există un motiv. Sunt şi cei care vin doar ca să-i placă cuiva. Majoritatea cluburilor de fitness oferă mai multe servicii. Utilaj, piscine, aerobică, masaj, saună", a declarat managerul general al unui club de fitness, Vladislav Rojnov.

În ultimii ani, în capitală a devenit populară şi yoga. "Dacă comparăm cu toate sistemele existente, yoga nu este un sport, ci este o cultură fizică. În sens direct, este cultura mişcării şi cultura îngrijirii corpului propriu", a explicat Eduard Cuşnir, preşedintele Asociaţiei de yoga.

Majoritatea din cei care aleg să practice yoga o fac anume pentru faptul că nu se regăsesc în niciun gen de activitate sportivă. "La un moment dat am realizat că totul este lipsit de sens. În plus, practic, nu făceam deloc mişcare. Am încercat aerobică, shaping. Dar am înţeles că nu e ceea de ce am nevoie. Yoga reprezintă un complex de exerciţii care se potriveşte pentru majoritatea oamenilor, indiferent de sexul sau vârsta acestora", a spus o persoană.

Un alt gen de activitate, sau mai exact "lipsă de activitate" este meditaţia transcendentală. "Nu ai nevoie de pregătire fizică specială sau să ţii regim. Chiar şi o atitudine sceptică este de folos. Persoana care nu se aşteaptă la nimic special, se relaxează mai bine. Pe noi des ne învaţă ce trebuie să facem. Aici se învaţă cum să nu faci nimic", a afirmat Vitalie Blanari, instructor de meditaţie transcendentală.

Meditaţia transcendentală a apărut în anii 50 ai secolului trecut în India, iar în ultimele decenii a devenit foarte populară în Occident. Acest mod de relaxare necesită doar două pauze a câte 20 de minute pe zi. "În timpul acestei practici, nivelul de relaxare este de două-trei ori mai puternic decât cel din timpul somnului. Astfel, se crează toate condiţiile ca sistemul nervos să revină la normal", a menţionat Blanari.

Până la urmă nu contează felul în care îţi petreci timpul liber. Important este să duci un mod sănătos de viaţă.

"Orice mişcare, orice sport este binevenit. Şi alergatul prin parc şi chiar plimbatul. Să faci măcar ceva, e mai bine decât să nu faci nimic şi să cauţi scuze", a punctat Vladislav Rojnov, manager general la un club de fitness.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu