Tot mai mulţi moldoveni achită impozitul pentru bunurile imobile date în chirie

Cetăţenii Republicii Moldova, mai responsabili. Serviciului Fiscal de Stat informează că pe parcursul lunilor ianuarie-august 2019 au fost înregistrate 8.284 contracte de dare în locaţiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Drept rezultat al înregistrării contractelor, la buget au fost încasate venituri în sumă de 14,1 mil. lei, depăşind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 4,1 mil lei sau o creștere de 41,3 %.

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. În perioada ianuarie – august au fost identificate 3.710 persoane fizice ce dau în chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

 


 

Lasă un comentariu