Tot MAI MULŢI agricultori primesc subvenţii de la stat. Numărul dosarelor depuse la AIPA de la începutul anului A CRESCUT cu 10%

Tot mai mulţi agricultori primesc subvenţii de la stat, potrivit datelor Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. Numărul dosarelor primite de către AIPA de la începutul anului a crescut cu 10%.

"Începând cu 1 februarie și până în prezent, a recepționat 566 dosare de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 92,3 mil. lei cu cca 10% în creștere față de numărul dosarelor recepționate în perioada similară a anului precedent", se arată într-un comunicat de presă de la AIPA.

Potrivit agenţiei, valoarea investițiilor efectuate de producătorii agricoli este în ascensiune așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60%, rată echivalentă cum 36 de milioane de lei.

Stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol (316 dosare) este submăsura pentru care sunt depuse cele mai multe dosare. Suma subvenției solicitate constituie 31,8 milioane de lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.

Stimularea investițiilor în înființarea plantațiilor multianuale inclusiv defrișarea celor neproductive(115 dosare), este un alt domeniu pentru care sunt solicitate subvenţii, în valoare toatală 16,4 milioane de lei.

Conform datelor AIPA, producătorii agricoli și-au dat interesul şi în investiţiile de dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, depunând43 de solicitări a sprijinului financiar, în sumă de 30,8 milioane de lei.

Pînă la moment AIPA a reușit să autorizeze spre plată 202 dosare sau 36% din totalul dosarelor recepționate, în sumă totală de 17,6 mil. lei.

PUBLIKA.MD informează că data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile clasice, este 31 octombrie al anului 2019.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu