Tot mai multe investiţii în domeniul tehnologiilor informaţionale. Proiectul numit "Hai acasă" are drept scop atragerea moldovenilor care muncesc în străinătate

Embed:

Tot mai multe investiţii în domeniul tehnologiilor informaţionale. Un tânăr din Rusia, împreună cu partenera sa de afaceri, a creat un program online pentru interviuri de angajare. Pentru a-şi implementa proiectul, Nicolai Manolov a reuşit să atragă investiţii de peste două milioane dolari din Statele Unite.


"Banii sunt pentru o dezvoltare mai rapidă. Urmează să ne mutăm într-un birou nou, la Sculeni. Acolo vom avea suficient spaţiu – 750 de metri pătraţi, în care încap 150 de persoane. Până la sfârşitul anului vom avea 100 de angajaţi", a declarat Nicolai Manolov.Proiectul numit "Hai acasă" are drept scop atragerea moldovenilor care muncesc în străinătate."Vrem ca oamenii să fie alături de familie şi cei dragi, dar să aibă un trai decent, să primească salarii similare celor de peste hotare."Salariul minim promis de antreprenori este de 700 de dolari. Aceştia spun că i-a ajutat foarte mult parcul virtual "Moldova IT park", creat de guvern în 2018."În Moldova, în prezent, sunt toate condiţiile necesare pentru dezvoltarea afacerilor în acest domeniu. Parcul IT oferă condiţii fiscale ideale pentru afacerea noastră."Nicolai şi Aida au deja 30 angajaţi, majoritatea tineri. Lev Pokladov se numără printre aceştia."Am ajuns la o înțelegere cu nişte specialişti din domeniul medicinii. Ei au mai multe centre în America. Suma unuia dintre contracte este de 60 de mii de dolari. Voi obţine 10% din această sumă".Margareta Galaju are 18 ani şi este anul întâi la Universitatea Tehnică. Tânăra reuşeşte să combine studiile cu munca în această companie."Fetele au potenţial şi în această sferă. Am făcut primul site când aveam 15 ani şi îmi place foarte mult acest lucru."În Moldova sunt în jur de 400 companii specializate în domeniul IT.

Lasă un comentariu