TOT MAI MULTE INFRACŢIUNI COMISE LA BEŢIE! A fost lansată harta interactivă despre consecinţele consumului de alcool (HARTA)

Embed:

Municipiile Chişinău şi Bălţi, dar şi opt raioane ale ţării înregistrează un nivel ridicat al infracţiunilor comise la beţie. În aceste unităţi teritoriale, în 2017, au fost înregistrate între 146 şi 267 de cazuri.

Printre acestea se numără, de exemplu, Hânceşti, Cahul şi Soroca. Despre acest lucru anunţă Inspectoratul General al Poliţiei care a lansat o hartă interactivă despre consecinţele consumului de alcool.

Potrivit datelor poliţiştilor, în alte 13 raioane, nivelul de infracţiuni comise în stare de ebrietate este mediu. În aceste zone au fost înregistrate între 98 şi 140 de cazuri. Iar în celelalte 17 raioane nivelul crimelor comise la beţie este scăzut, fiind înregistrate până la 95 de cazuri.

Harta interactivă a IGP mai arată că în nouă raioane s-au înregistrate între trei şi 14 infracţiuni comise contra vieţii şi sănătăţii, ceea ce reprezintă un nivel mediu şi ridicat. În celelalte unităţi nivelul este scăzut. 

Cele mai multe abateri comise la beţie sunt cele din domeniul transporturilor. Astfel, în 13 raioane din ţară este un nivel ridicat de infracţiuni, iar în alte 16 - nivelul este mediu. 

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei, în 2017 au fost înregistrate aproape 7000 de infracțiuni comise la beţie, dintr-un total de 33 de mii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu