Tot mai multe femei din Moldova recurg la bisturiu pentru a avea forme pefecte: Numărul operaţiilor estetice, în creştere

Embed:

Recurg la diete dure, înfometare, sport şi alte metode care inundă internetul, dar rămân nesatisfăcute de rezultate. Este vorba despre mai multe femei care, în lupta cu kilogramele în plus, ajung să aleagă bisturiul. Specialiştii susţin că numărul celor care au apelat la operaţii estetice a crescut considerabil în ultimul timp.

Natalia are 130 de kilograme, e complexată şi disperată. Femeia, în vârstă de 48 de ani, spune că a adăugat în greutate după ce a născut, iar acum este gata să facă orice ca să fie mai suplă.

"Da m-am îngrăşat foarte tare după naştere. Aş fi putut să slăbesc, dar toată greutatea asta se lasă în jos şi nu se poate fără intervenţie chirurgicală. Desigur mă deranjează, simt un disconfort permanent, este îngrozitor.  M-am văzut în oglindă şi am decis că trebuie să fac acest pas", a povestit femeia.

Medicii spun că, în ultimii ani, numărul pacienţilor supraponderali, care recurg la o intervenţie chirurgicală, a crescut cu 20 la sută.

"Oricum este în creştere şi pot să vă spun că întradevăr, după cum a-ţi spus mai mult femeile se adreseză decât bărbaţii. În prezent, chirurgia estetică a devenit accesibilă din punct de vedere financiar", a declarat chirurgul plastician, Igor Mahovici.

O astfel de intervenţie chirurgicală costă între 800 şi 1500 de euro.

Adeptele modului sănătos de viaţă susţin că sportul şi alimentaţia corectă este garanţia unei siluete fără probleme.

"Cât efort fizic faci în fiecare zi, eu cred că este destul pentru ca să slăbeşti, fără ca să ţii o dietă", este de părere o femeie.

"Cred că sport, cea mai bună metodă este sport nu", a spus o altă femeie.

"Sport şi dietă, anume hrana sănătoasă şi corectă", crede o altă reprezentă a sexului frumos.

Întrebaţi dacă ar fi de acord ca soţiile lor să recurgă la chirurgia estetică pentru a avea formele perfecte, bărbaţii au spus:

"I-aş permite, i-aş permite şi acuma i-aş permite dacă e cazul".

"Aş fi de acord, da pentru că totuşi vârsta îşi pune amprentele pe noi pe corpul nostru şi de ce să nu mergem conra naturii să modelăm corpul"

"Nu, mai bine cum este, aşa imi place mai bine"

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii, în ţara noastră sunt peste 30.000 de persoane obeze, dintre care aproximativ trei mii sunt copiii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu