Tot mai multe automobile noi vândute în Moldova. Topul mașinilor preferate de moldoveni

Embed:

Se vând din ce în ce mai multe maşini noi în Moldova. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Importatorilor Auto Autorizați din ţara noastră, în primele șase luni ale anului, au fost cumpărate cu peste patru la sută mai multe automobile decât în aceeași perioadă a anului trecut.

De la începutul anului, saloanele auto din ţară au vândut puţin peste 3 mii de maşini, ceea ce înseamnă aproape 17 automobile pe zi.

Cel mai solicitat model rămâne Dacia. Aproape 670 de unităţi au fost vândute în primele şase luni ale anului. Şkoda ocupă a doua poziţie în topul celor mai solicitate maşini noi, cu aproape 400 de automobile vândute. Dealerii de la noi din ţară au comercializat şi peste 300 de maşini Hyundai, şi aproximativ tot atâtea automobile Toyota. Top cinci la capitolul vânzări este încheiat de KIA, cu aproximativ 200 de unităţi comercializate. 

Moldovenii nu sunt zgârciţi nici când este vorba de procurarea maşinilor de lux, care pot ajunge şi la peste 100 de mii de euro. Astfel, în primele şase luni ale anului au fost vândute aproape 50 de maşini de model Porsche (PORŞE) şi 30 de model Lexus. 

loading...

Lasă un comentariu