Tot mai mult afacerişti străini sunt interesaţi să investească în Moldova

Embed:

Ţara noastră trezeşte tot mai mult interes agenţilor economici străini care îşi doresc să investească în Moldova. În special, aceştia sunt interesaţi de zonele economice libere.

La una dintre acestea au fost ieri în vizită mai mulţi oameni de afaceri din Ucraina. Ei au aflat despre privilegiile pe care le oferă zona economică liberă şi au putut discuta cu unul dintre agenţii economici locali care activează aici.

Reprezentanţii companiei "Expo Business Chişinău" specializată în producerea vinurilor, dar şi al divinurilor, le-au făcut oaspeţilor o prezentare.

"Am sădit via noastră, singuri o strângem, o prelucrăm, o îmbuteliem şi totodată o realizăm. Noi suntem foarte mulţumiţi că 20 de ani de activitate suntem în zonă şi totdeauna am fost în nişte relaţii extraordinare cu diferiţi parteneri", a spus reprezentantul companiei vinicole, Nely Sonic.

Oaspeţii din Ucraina au aflat cum se produc licorile, dar şi au gustat din ele. Potenţialul pe care îl are ţara noastră în domeniul afacerilor a fost remarcat.

"Este o ţară în care este bine determinată legislaţia fiscală, cea valutară, dar şi posibilităţile de dezvoltare", a declarat antreprenorul ucrainean, Mihail Sarochin.

"Cred că din această vizită va fi un rezultat. Cineva dintre investitori se va interesa cum să investească sau să procure marfă din Moldova", a spus omul de afaceri, Anatolii Kutinskii.

Zona economică liberă "Expo Business Chişinău" este prima de acest fel deschisă în ţara noastră încă în 1996 şi are acum 43 de rezidenţi. Zona este una atractivă şi prin amplasarea sa.

"Ne aflăm numai la un km aeroportul internaţional Chişinău, ne aflăm la intersecţia coridorului european de transport auto, suntem la o sută de km de frontiera cu România şi 170 km până la Odesa", a spus administratorul zonei economice libere, Veaceslav Nedelea.

CITEŞTE ŞI: A fost semnat un acord între AOAM şi UPIU, care prevede instituirea Consiliului de Afaceri

Reprezentanţii Uniunii Antreprenorilor și Industriașilor din Ucraina au avut ieri o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din ţara noastră, dar şi cu ministrul Economiei, Octavian Calmîc. Cele două organizaţii au semnat şi un acord de colaborare care prevede instituirea unui Consiliul de Afaceri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu