TOT ce trebuie să ştii despre sinucigaşul salvat de Chirtoacă. DETALII despre cele întâmplate (VIDEO)

Embed:

Un adolescent s-a urcat din nou pe un panou publicitar din Capitală şi a ameninţat că-şi va pune capăt zilelor. Băiatul, în vârstă de 17 ani, spune că a intrat în depresie pentru că nu are unde munci şi unde locui. Este pentru a patra oară când minorul avertizează că se va sinucide.

Adolescentul s-a căţărat pe un panou publicitar, de pe podul de lângă Circ, dimineaţa, aproape de ora 9:00. Se pare că băiatul nu are frică de înălţime.

La faţa locului au venit salvatori, poliţişti, medici de la spitalul de urgenţă, dar și un preot ca să-l convingă pe tânăr să renunţe la gestul disperat. Nu le-a reuşit însă.

Cunoscuţii tânărului spun că l-au văzut de mai multe ori cerşind.

Ulterior, a venit și primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. El a urcat pe panou și a discutat cu tânărul mai bine de jumătate de oră. Într-un final, cei doi au coborât.

"I-am spus și eu ce am pe suflet, mi-a spus și el. Mergem să discutăm mai mult", a spus primarul Capitalei.

Primarul şi adolescentul au mers într-un local din preajmă unde au stat aproape o oră. După asta, adolescentul a ieşit zâmbind şi a spus că este pregătit să înceapă o nouă viaţă.

Tânărul a explicat că a vrut să-şi curme zilele din cauza că tatăl său vitreg a rămas fără loc de muncă, consumă alcool şi o bate pe mama sa.

"Practic, probleme din cauza mea are cu mama, o bate. Am stat legat și cu lanţul de pat ca un câine. Vreau să încep o viață nouă. Să dau foaia cea neagră înapoi și să încep pe o foaie albă. Trecutul vreau să îl uit, doar viitorul", a spus tânărul.

Minorul urmează să fie audiat de anchetatori şi consiliat de psihologi.

"Este un gest de disperare, din câte ați văzut și dvs, a spus că mai multe persoane au avut încredere în el, dar toate l-au mințit", a precizat psihologul de la Inspectorul de poliție din sectorul Râșcani, Natalia Anghel.

"De fiecare dată are cerințe noi, pe care putem să le considerăm aberații. Acțiunea lui se încadrează în huliganism", a declarat ofițerul superior al Inspectoratului de Poliţie din sectorul Râșcani, Ruslan Bereli.

Ulterior primarul Dorin Chirtoacă l-a condus pe tânăr la un hotel din Capitală, acolo unde va sta cinci zile. Cheltuielile pentru cazare vor fi acoperite de Primărie. Băiatul este originar din satul Drăgănești, raionul Sângerei.

Potrivit polițiştilor, anterior, tânărul a fost cazat la un centru de plasament dintr-o suburbie a Capitalei, dar a fugit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu