Tot ce trebuie să știi despre LENE. Află de câte tipuri este, care sunt cauzele și cum o depășim

Suntem siguri că în ultima săptămână v-ați confruntat cel puțin o dată cu acel sentiment de lene care vă împiedică să vă desfășurați activitățile zilnice. Nu vă stresați, este un lucru normal și uneori poate chiar să vă ajute.

De vrei sfat pentru vreo treabă, mergi pe leneș de-l întreabă, este doar una dintre zecile de expresiile dedicate lenii. Am trăit-o cu toții, dar ce nu știm despre ea, e că poate fi depășită mai simplu decât de imaginăm. Trebuie doar să-i înțelegem cauza. 

Lenea e, de cele mai multe ori, legată de sentimente. Există lene furie, frică sau chiar lene de bucurie.

Religia creștin-ortodoxă ne învață că lenea face parte din cele 7 păcate capitale. Adevărul este că poate fi și un criteriu important în procesul de dezvoltare, scrie prime.md.

Un exemplu bun îl putem lua chiar din antichitate, atunci când din lenea de a aduce apă de la fântână, a fost inventat apeductul. 

Dacă lenea vine din oboseală, nu ignorați timpul destinat odihnei. Dar nu vă pedepsiți atunci când sunteți lenoși, acceptați această stare și încercați să o depășiți. S-ar putea datorită ei chiar să inventați ceva ingenios.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu