Torturi de Ziua Îndrăgostiţilor! Cofetarii lucrează de zor pentru a pregăti cele mai delicioase deserturi (VIDEO)

Embed:

De ziua Sfântului Valentin, mulți îndrăgostiți preferă să-şi alinte jumătatea cu o surpriză dulce împodobită cu trandafiri și marțipan. Pentru a satisface gusturile clienților, producătorii de dulciuri au început deja să pregătească torturi special pentru această sărbătoare. 

Zeci de cofetari lucrează de zor pentru a pregăti cele mai delicioase deserturi.

De Sfântul Valentin și Dragobete, cel mai mare combinat de panificație din țară va produce aproximativ patru tone de tort din pandișpan. Frișca, crema de unt, trandafirii și inimioarele din jeleu sunt ingredientele care îi vor îndulci pe îndrăgostiți. 

"La ornare facem trandafirii din mastica pe care îi pregătim din timp. Modele de ziua îndrăgostiților în formă de inimă avem patru feluri: "Dragostea", "Tort pentru tine!", "Romanța" și "Love ", a declarat cofetarul Svetlana Para. 

"Îl ornăm cu trandafiri și frișcă pe margini, desenăm petalele. Timp de o zi, ornăm în jur de 1000 de torturi", a spus cofetarul Nina Brtova.

Ornarea durează de la 5 minute până la o oră, în funcţie de mărimea tortului.

"Este un tort de şapte kilograme și se numește "Grazie". Colegele fac turtele și le ung cu cremă, iar eu îl ornez. Pentru a face astfel de mărgeluțe, care fac tortul să arate elegant și frumos, folosim forme speciale", a mai spus cofetarul Elena Catereniuc. 

De ziua îndrăgostiților, cofetăriile vor pregăti aproximativ 3.000 de torturi.

"La început se fac foile din vafe, apoi se glazurează. În final are loc ornarea tortelor care durează vreo 3-5 minute unde se folosesc vreo 7-8 culori", a declarat cofetarul tehnolog Victoria Chirinciuc. 

Reprezentanții întreprinderii spun că se aşteaptă ca, în această perioadă, cererea pentru produsele de cofetărie să crească.

"De 14 februarie, așteptăm creșteri la 10-15 % în comparație cu o zi obișnuită. Ne străduim în fiecare an să modificăm ornarea ca să fie ceva deosebit", spune un reprezentant al Companiei de Pnificaţie, Aliona Voronov. 

Preţul unui tort din pandișpan variază între 40 şi 150 de lei, iar cel de napolitane costă 20 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu