Topul ţărilor cu cea mai mare libertate a presei. VEZI pe ce loc se află Moldova

Embed:

Republica Moldova se plasează pe locul 56 în topul ţărilor cu cea mai mare libertate a presei. Deşi am depăşit cu mult ţări ca Ucraina sau Rusia, Moldova a pierdut o poziţie faţă de anul trecut şi alte două faţă de 2012.

Potrivit raportului, Republica Moldova a înregistrat o creştere semnificativă a pluralismului de opinie, iar cenzura este la un nivel scăzut. Cu toate acestea, polarizarea excesivă a populaţiei are influenţe şi asupra presei, iar jurnaliştii sunt deseori hărţuiţi de grupuri de presiune. Tototată, libertatea editorială este limitată, fiind influenţată puternic de orientarea politică a patronilor. 

În ceea ce priveşte ţările vecine, România este pe locul 45 în top şi a pierdut trei poziţii faţă de anul trecut. Ucraina ocupă locul 127, acelaşi ca şi în 2013. Tot o stagnare înregistrează şi Rusia, care a rămas pe locul 148. 

Finlanda este liderul clasamentului pentru al 4-lea an la rând, urmată îndeaproape de Olanda şi Norvegia, la fel ca anul trecut. La celălalt capăt al clasamentului se regasesc Turkmenistan, Coreea de Nord si Eritrea, unde presa practic nu este liberă. Clasamentul a fost elaborat de organizaţia "Reporteri fără frontiere" şi include 180 de state din întreaga lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu