TOPUL ţărilor care au cea mai mare viteză la internet

Cu o viteză a conexiunii la Internet de 54 MB/secundă, Hong Kong s-a situat în funtea listei întocmite de analiştii de la Akamai Technologies, potrivit CNN , citat de incont.ro. În cadrul aceluiaşi clasament, România s-a clasat pe locul cinci cu 37,4 Mbps. Pentru Republica Moldova, datele studiului arată 19,4 Mbps ca vârf de trafic, iar această cifră arată că ţara noastră este mai bună la acest capitol ca ţara vecină Ucraina, unde s-au înregistrat 18,8 Mbps.  

Este pentru prima dată când viteza la Internet a depăşit 50 Mbps (megabytes per secundă) şi, dacă trendul se va menţine, în curând vor fi atinse viteze şi mai mari.
 
În clasamentul realizat de specialistii în internet de la Akamai Technologies, Hong Kongul este urmat de Coreea de Sud (48,8 Mbps), Japonia (42,2 Mbps), Letonia (37,5) şi Romania (37,4).
 
Statele Unite s-au situat abia pe locul 14, cu o viteză de 29,6 Mbps. Acestea reprezintă însă vârfuri de trafic, şi nu viteză medie.
 
În Europa, media vitezei de conectare la internet este mai scăzută. Printre ţările cu cel mai bun trafic de date se numără Elveţia (8,7 Mbps), Olanda (8,5 Mbps) şi Cehia (7,7 Mbps).
 
China s-a situat pe locul 123 în clasamentul general, având cea mai mică viteză de conectare de pe tot continentul asiatic, doar 7,1 Mbps. Şi tot în China au avut loc cele mai multe atacuri pe internet (o medie de 33% din totalul atacurilor raportate la nivel mondial), fiind urmată de SUA şi Rusia.
 
Akamai îşi face public raportul la finalul fiecărui trimestru, iar informaţiile sunt colectate de la 680 milioane de utilizatori cu adrese diferite de IP.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu