Topul oficialilor mondiali cu cele mai mari venituri pentru anul 2010.

Iau decizii pentru milioane de oameni şi au salarii pe măsura funcţiei pe care o deţin. Este vorba despre cei mai importanţi lideri politici ai lumii. Fiancial Edge a publicat un top al oficialilor mondiali cu cele mai mari venituri pentru anul 2010.

În fruntea clasamentului se găseşte premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, cu un salariu anual de peste două milioane de dolari. Pe locul al doilea este Donald Tsang, preşedintele Hong Kong-ului, cu peste 500 de mii de dolari. Continuă topul Raila Odinga, preşedintele Kenyei, care a câştigat într-un an aproape 430 de mii de dolari. Liderul american, Barack Obama, ocupă doar locul patru, cu un salariu anual de 400.000 dolari şi este urmat de Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, care a fost plătit în 2010 cu peste 300 de mii de dolari.

În top urmează preşedintele Canadei, Stephen Harper, cu aproape 300.000 de dolari şi Mary McAleese, preşedinta Irlandei, care a câştigat, anul trecut aproape 290.000. Ultimele trei locuri sunt ocupate de Julia Gillard, preşedinta Australiei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei şi de Yoshihiko Noda, preşedintele Japoniei.

Deşi în 2010 a avut un salariu de puţin peste 100.000 de mii de dolari, Dmitri Medvedev nu a fost inclus în top la fel ca şi preşedintele român, Traian Băsescu, cu un salariu de 22.000 de dolari. Nici liderii moldoveni nu au fost incluşi în top. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Marian Lupu a avut în 2010 venituri de aproximativ 11.500 dolari, iar premierul Vlad Filat aproape 14 mii de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu