Topul instituţiilor de învăţământ din Moldova cu cea mai mică rată de promovabilitate la BAC 2013

Embed:

Rata de promovabilitate a examenelor de Bacalaureat în licee a fost, în acest an, de aproape două ori mai mare faţă de cea din instituţiile superioare de învăţământ. Datele au fost prezentate de Ministerul Educaţiei.

Astfel, în timp ce în colegii şi universităţi doar 46 la sută şi, respectiv, 36 la sută, au promovat BAC-ul, în licee această proporţie a ajuns la 77 la sută.

Potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei, în licee, cea mai mică rată de promovabilitate a BAC-ului, de 26,3 la sută, a fost înregistrată la liceul Grigore Vieru din satul Vasilcău, Soroca. Urmează Liceul Corolenco, din satul Moscovei, Cahul, unde doar 26,6 la sută dintre elevi au promovat examenele. În acelaş timp, în liceele Mircea Eliade, Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Litterarum din Capitală a fost înregistrată cea mai înaltă rată de promovabilitate - 100%.

Printre colegii, cea mai proastă situaţie la acest capitol a fost la Colegiul de Management Economic şi Drept din Chişinău, unde doar 13 la sută dintre elevii au luat note pozitive. Pe penultimul loc s-a situat colegiul Mondostut-ART din Capitală cu 13%, urmat de Colegiul Tehnic-Agricol, unde au promovat BAC-ul 14 la sută dintre elevi.

Cel mai bine s-au prezentat Colegiile Pedagogice "Alexandru cel Bun" din Călăraşi şi "Vasile Lupu" din Orhei unde a fost înregistrată cea mai înaltă rată, de 90 şi, respectiv 89 la sută.

În instituţile superioare de învăţământ, cea mică rată de promovabilitate a BAC-ului a fost la Universitatea Liberă Internaţională, unde doar 9 la sută dintre studenţi au luat note pozitive. Urmează Universitatea Agrară, cu o rată de 11 la sută, şi Universitatea Tehnică, unde doar 19 la sută au promovat examenele de BAC.

Cea bună situaţie a fost înregistrată la Universitatea de Stat din Moldova - 62 la sută, Universitatea Ion Creangă - 57% şi Universitatea de Stat din Tiraspol, unde 42% dintre studenţi au promovat examenele de Bacalaureat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu