Topul FORBES: Care sunt cei mai bogaţi americani din lume

Embed:

Bill Gates rămâne în fruntea topului celor mai bogați americani, întocmit de revista Forbes. Iar patru din primii cinci businessmani care se regăsesc în clasament au afaceri în domeniul tehnologiilor informaționale

Topul celor mai bogați oameni din SUA este dominat și în acest an de cofondatorul Microsoft, Bill Gates, care are o avere de 81 de miliarde de dolari. Potrivit Forbes, averea lui Gates s-a mărit în acest an cu încă cinci miliarde de dolari.

Următorul în clasament este fondatorul site-ului de vânzări online Amazon, Jeff Bezos, care are în conturi 67 de miliarde de dolari. Potrivit clasamentului, Jeff a obținut cele mai mari venituri în acest an - 20 de miliarde de dolari.

Al treilea cel mai bogat american este Warren Buffett. Averea sa se ridică la 65 de miliarde de dolari. Buffett este considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume și are afaceri în diverse domenii, de la căi ferate și bănci, până la producerea mobilei. Deși este multimiliardar, Warren Buffett este duce o viață modestă.

Pe următoarele poziții se regăsesc Mark Zuckerberg și Larry Ellison. În clasament mai apar și Donald Trump, Sergey Brin și Larry Page.

10 la sută dintre 400 cei mai bogați americani sunt imigranți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu