TOPUL donatorilor externi care oferă milioane de euro Moldovei

Embed:

Tot mai multe proiecte sunt implementate în Republica Moldova cu suportul financiar din partea donatorilor externi. Astfel, la 1 ianuarie erau în derulare 270 proiecte cu finanţare externă, cu 40 de proiecte mai mult decât în noiembrie 2013. Valoarea totală a proiectelor în derulare este de 1,8 miliarde de euro.

Cele mai multe proiecte cu finanţare externă sunt desfăşurate în domeniul transporturilor. După care urmează domeniul guvernării eficiente, societăţii civile, dezvoltării sectorului privat, agriculturii şi sănătăţii.

Uniunea Europeană este cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei. Cu sprijinul financiar din partea UE au fost implementate 123 de proiecte, în valoare de peste 470 de milioane de euro.

Banca Europeană de Investiţii a alocat peste 330 de milioane de euro pentru lansarea a şase proiecte.

Alţi donatori importanţi sunt SUA, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Mondială.

În perioada 2009-2013, cu suportul financiar din partea donatorilor externi, în ţara noastră au fost lansate 566 de proiecte în valoare de peste două miliarde de lei. Jumătate dintre banii alocaţi au constituit împrumuturi nerambursabile, iar cealaltă jumătate - creditele preferenţiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu