Topul celor mai urmărite filme de Crăciun. Au făcut încasări de sute de milioane de dolari

Embed:

Filmele de Crăciun rămân în vogă, indiferent de anul în care au fost produse, iar cele mai preferate sunt, fără îndoială, comediile.

Revista Forbes a realizat un top al filmelor cu cele mai mari încasări, obținute în Statele Unite și Canada, din vânzarea casetelor video sau CD-urilor.

Lideri incontestabili rămân aceleași producții cinematografice, care sunt urmărite ani la rând, în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Cel mai îndrăgit film de Crăciun este "Singur Acasă". Din 1990, de când a fost creat, el a adus încasări de aproape 500 de milioane de dolari

Un alt film care a făcut istroie este "How The Grinch stole Christmas", care a avut încasări de peste 260 de milioane de dolari. Pelicula a luat și un Oscar pentru cel mai bun machiaj. Totuși, unii critici l-au criticat, pentru că nu ar fi suficient de profund.

Clasamentul este completat de filmul animat "The Polar Express", cu încasări de aproape 200 de milioane de dolari. Producția, care a luat trei premii Oscar, a intrat și în Cartea Recordurilor ca primul film digital din lume.

Iar al treilea în topul Forbes este cel de-al doilea film din seria "Singur acasă", "Pierdut în New York". Pelicula a înregistrat încasări de peste 170 de milioane de dolari. Deși a cucerit întreaga planetă, criticii au avut multe obiecții la adresa producătorilor.

În total, în clasamentul Forbes au fost incluse 25 de filme. Printre acestea se mai numără "Santa Clause", "Bad Santa" și "This Christmas". 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu