Topul celor mai scumpe licee private din Capitală. Ce taxe propun pentru noul an școlar

Embed:

Condiţiile din şcolile de stat nu-i mulţumesc, de aceea unii părinţi aleg să-şi dea odraslele la una din cele 17 instituţiile private din Chişinău. Asta nu-i costă însă puţin. Taxele variază de la 700 până la cinci mii de euro pe an.

Cel mai scump liceu privat din oraş este "Heritage". Aici tariful a crescut de la patru mii de euro, cât era în 2017, la cinci mii de euro. Pe lângă condiţiile ireproșabile, elevii studiază după programul acreditat de Cambridge.

În listă se adaugă în acest an o instituţie nouă - Liceul "Da Vinci", o școală în care nu se dau teme pentru acasă. Copiii care se vor înscrie acolo vor face lecţii de robotică, vor avea acces la bazin, teren de hochei și chiar la patinoar. Părinții au de achitat patru mii de euro pentru clasele primare și 4800 pentru cele gimnaziale și liceale.

Pe locul trei în topul celor mai scumpe licee private este "Orizont". Un an de studii costă 2350 de euro. Instituția s-a impus prin studierea disciplinelor reale în limbile engleză şi turcă.

La Liceul "Columna" taxa este de 1500 de euro pe an pentru clasele primare şi gimnaziale şi 1200 de euro pentru învăţământul liceal. Cei care vor să fie instruiţi de profesorii de la primul liceu privat din Capitală, Prometeu, trebuie să plătească pentru un an de şcolarizare 1440 de euro.

Iar la Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale "Socrate" taxa ajunge la 1200 de euro. Cărţile şi caietele de engleză sunt în baza manualelor de la Oxford.

În ceea ce priveşte învăţământul de stat, autorităţile îşi propun ca din noul an de studii, elevii să nu mai aibă teme pentru acasă în perioada vacanţei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu