Topul celor mai scumpe facultăţi din Moldova. Află taxele pentru un an de învăţământ

Embed:

Absolvenţii care nu vor reuşi să intre la facultate la buget, dar ţin neapărat să obţină o diplomă de studii superioare, vor trebui să pregătească bani grei. Şi asta pentru că un an de studii îi va costa cel puţin trei mii de lei. Cele mai solicitate facultăţi sunt, însă, şi cele mai scumpe.

Cea mai scumpă facultate rămâne, ca şi până acum, stomatologia, unde contractul pentru un an de studii costă peste 20 de mii de lei. Pe următoarele două poziţii se află, de asemenea, facultăţile Universităţii de Medicină. Este vorba despre Farmacologie, cu o taxă de 18.200 de lei şi cea de medicină generală. Aici, un an de studii costă 17.400 de lei.

Taxe mari vor plăti şi viitorii jurişti. Astfel, pentru un loc la facultatea de Drept, pe bază de contract, tinerii trebuie să achite 10.000 de lei.

Pe poziţia a cincea în topul celor mai scumpe facultăţi este cea de Ştiinţe Economice, unde contractul de studii variază între şapte şi opt mii de lei, în funcţie de universitate.

Cele mai ieftine contracte de studii sunt la facultăţile pedagogice şi la cele cu frecvenţă redusă, unde preţul contractului variază între 3.600 şi 5000 de lei pentru un an de învăţământ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu