Topul celor mai profitabili actori de la Hollywood în 2012

Embed:

Sunt remarcabili şi au încasări anuale de sute de milioane de dolari. Revista americană Forbes a publicat clasamentul celor mai profitabili actori de la Hollywood din acest an.

Chiar dacă a jucat într-un singur film în acest an, Robert Downey junior ocupă primul loc în topul celor mai profitabili actori, realizat anual de Forbes. "The Avengers" a adunat în total 1,5 miliarde de dolari, devenind astfel al treilea film din toate timpurile cu cele mai mari încasări. Robert Downey Jr. este considerat de revista americană cel mai popular personaj din grupul de super-eroi ai producţiei. 

Poziţia a doua în clasament este ocupată de eroina din Twilight, Kristen Stewart. Cele două filme în care a jucat în acest an au generat încasări de 1,2 miliarde de dolari. Actriţa a apărut şi în "Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător", peliculă care a adunat 396 milioane de dolari. Partenerul ei, din acest film, Robert Pattinson, este pe locul cinci. 

Al treilea în top este Christian Bale. El l-a jucat pe Batman în pelicula "The Dark Knight Rises", care a avut încasări mondiale de peste un miliard de dolari. 

Actorul Daniel Craig se află pe a patra poziţie. El a apărut în pelicula "Skyfall", care a adunat 951 milioane de dolari. 

Următorii în clasamentul Forbes sunt Taylor Lautner, Andrew Garfield, Jennifer Lawrence, Will Smith şi Mark Wahlberg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu