Topul celor mai populare muzee din lume. Prin ce uimesc şi ce pot vedea vizitatorii

Embed:

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este cel mai popular din lume. Cel puţin asta scrie site-ul de turism TripAdvisor care a realizat un clasament în acest sens. Potrivit jurnaliştilor portalului, vizitatorii acestui muzeu din metropola americană pot vedea peste două milioane de opere de artă expuse în 250 de camere.

Printre cele mai interesante secţiuni din muzeul Metropolitan de Artă se numără cele în care sunt antichități greceşti, romane, egiptene, dar şi arta europeană, americană, asiatică, africană şi cea din Oceania.

Locul doi în clasament a fost ocupat de Muzeul Național al celui de-Al Doilea Război Mondial din oraşul american New Orleans. Este unul dintre cele mai mari muzee din Statele Unite, iar pasionații de acest subiect au nevoie de cel puțin o jumătate de zi ca să-l exploreze.

Top trei a fost completat de muzeul d'Orsay din capitala Franţei. Acesta a fost inaugurat în 1986 în clădirea unei gări. Colecțiile principale de opere de artă plastică şi sculptură datează din perioada 1848 - 1914.

În clasament au mai fost incluse muzee din Rusia, Grecia şi Mexic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu