Topul celor mai influenţi oameni din lume. Vladimir Putin, primul în clasament. De cine este urmat

Embed:

Președintele rus, Vladimir Putin, rămâne pentru al patrulea an consecutiv cea mai influentă personalitate din lume. Liderul de la Kremlin a ocupat primul loc în topul întocmit anual de revista Forbes. 

Vladimir Putin a devenit cel mai puternic om de pe planetă după ce şi-a consolidat controlul în Rusia. De asemenea, situaţia în jurul Siriei a arătat clar locul liderului de la Kremlin pe scena internaţională. El deţine controlul unei puteri nucleare şi a celor mai mari rezerve de petrol şi gaze.

Locul doi în topul celor mai influenţi oameni din lume a fost ocupat de preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump. Presa de peste Ocean a scris de mai multe ori că republicanul american ar avea relaţii bune cu Vladimir Putin şi că în trecut ar fi avut mai multe întrevederi.

Top trei a fost completat de cancelarul german, Angela Merkel. Totuşi, în ultima perioadă popularitatea ei a scăzut în Germania din cauza crizei imigranţilor.

Liderul chinez Xi Jinping s-a clasat pe locul patru. Cel care conduce un miliard 300 de milioane de oameni are sub control o armată imensă şi o economie în plină ascensiune.

Pe poziţia a cincea este Papa Francisc. El a reuşit să devină foarte popular într-un termen relativ scurt şi are toate şansele să fie unul dintre cei mai iubiţi suverani pontifi din istorie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu