Topul celor mai frecvente metode la care recurg şoferii pentru a nu fi surprinşi de aparatele radar

Conducătorii auto au căutat mereu metode pentru a nu fi prinşi şi amendaţi de poliţişti atunci când depăşesc viteza legală de deplasare. Iată topul celor mai frecvente metode la care recurg şoferii pentru a nu fi surprinşi de aparatele radar, potrivit adevărul.ro.   

1. Bliţurile

Cea mai veche atenţionare ”antiradar” este tradiţionala semnalizare cu farurile. Conducătorii auto se anunţă prin acţionări repetate ale farurilor că poliţia supraveghează într-o anumită zonă. Aceştia îşi mulţumesc pentru semnale tot prin flash-uri ale farurilor şi îi atenţionează, la rândul lor, pe alţii. 

2. Autocolantele invizibile

O altă metodă folosită de şoferi pentru a nu fi detectaţi de aparatele de măsurare a vitezei este aplicarea unor benzi protectoare invizibile care se aplică pe numărul de înmatriculare a maşinii. Autocolantul distorsionează numărul în momentul în care autovehiculul a fost surprins de radar, astfel că identitatea sa este aproape imposibil de descifrat pe camera de înregistrare sau în fotografii.

contravine legii

3. Spray-ul antiradar

Pe Internet abundă anunţurile comercianţilor care garantează că aplicarea spray-ului pe numerele de înmatriculare va face numărul de înmatriculare invizibil pentru aparatele radar timp de şase luni. ”În momentul în care radarul face fotografia acest spray antiradar face ca lumina aparatului de radar să se reflecte în numarul de înmatriculare al maşinii ca într-o oglindă.

4. Staţiile radio

Staţiile radio, emisie-recepţie, utilizate în trecut în special de tirişti, au devenit în ultimii ani tot mai frecvente în rândul conducătorilor auto. Denumită şi metoda ”colegul”, după apelativul folosit de conducătorii auto care comunică astfel, staţiile dau posibilitatea selecţiei a 40 de canale de-a lungul unor benzi de 27 Mhz sau 22 Mhz. Metoda permite participanţilor la trafic să vorbească între ei, să se informeze despre controale din trafic.

 5. Aplicaţiile pe telefonul mobil

Soft-urile permit şoferilor care deţin telefoane performante să creeze o comunitate online, folosind reţelele sociale să se anunţe sau să se avertizeze în legătură cu condiţiile de trafic. 

PUBLIKA.MD încurajează conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi să nu depăşească viteza admisibilă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu