TOPUL celor mai fericite ţări din lume. Moldovenii sunt cei mai bucuroşi oameni din fosta URSS

Embed:

Republica Moldova ocupă locul 56 în topul celor mai fericite ţări din lume. Raportul a fost prezentat de Earth Institute din cadrul Universităţii Columbia, din Statele Unite. Potrivit studiului, ţara noastră este şi cea mai fericită dintre fostele republici sovietice şi depăşeşte în clasament state precum Ucraina şi Rusia.

Cele mai fericite ţări din lume sunt din nordul Europei. Astfel, dintre cele 156 de state analizate în cadrul cercetării, primele poziţii sunt ocupate de Danemarca, Norvegia şi Elveţia.

Rusia se află pe locul 68, Ucraina este a 87-a în clasament, iar România se află abia pe poziţia 90.

La celălalt pol sunt Republica Centrafricană, Benin şi Togo.

Potrivit studiului, efectuat între anii 2010-2012, nivelul de fericire a crescut în 60 de state, iar în alte 41 s-a redus considerabil.

În timp ce în ţările din America Latină acesta a crescut cu şapte la sută, atunci populaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord este mai nefericită cu aproape 12 la sută, din cauza conflictelor din ultima perioadă.

Totodată, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania au coborât dramatic în clasament din cauza impactului crizei din zona euro.

Rezultatele raportului se bazează în mare parte pe informaţiile oferite de studiul efectuat de Institutul Gallup privind calitatea vieţii. Pentru a calcula nivelul fericirii, autorii au analizat nivelul PIB pe cap de locuitor din fiecare stat, speranţa de viaţă la naştere, perceperea corupţiei, libertatea de a lua decizii şi generozitatea cetăţenilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu