Topul celor mai ecologice capitale din lume. Oraşul care se clasează pe primul loc şi cine e la polul opus

Embed:

Mașini hibride, biciclete, clădiri verzi, parcuri întinse pe suprafețe mari. Este ceea ce poți vedea în orașele care pun preț pe politicile de mediu. Ziarul britanic The Telegraph a realizat un clasament al celor mai ecologice capitale din lume, iar primul loc a fost ocupat de Stockholm, Suedia.

În capitala Suediei, totul se face conform unui plan urbanistic riguros, iar serviciile funcţionează impecabil. Autorităţile sunt extrem de stricte în ceea ce priveşte imaginea oraşului.

Pe locul doi în clasament este Wellington, capitala Noii Zeelande. Aici traficul este direcționat astfel încât să nu se formeze ambuteiaje enorme, iar locuitorii au parte de numeroase parcuri şi zone de agrement.

Următoarea în top este capitala Australiei. În Canberra, autorităţile sunt extrem de preocupate de menţinerea vieţii la un un nivel înalt şi au grijă, în permanenţă, de curăţenie.

Şi în capitala Canadei, Ottawa, străzile arată impecabil, iar autorităţile au grijă ca atât locuitorii, cât şi vizitatorii să se simtă bine, mai ales pentru că țara găzduiește anual mii de turiști.

Din clasament nu putea să lipsească şi capitala Scoției, Edinburgh, unde oamenii sunt cunoscuţi pentru nivelul înalt de cultură şi disciplină. La polul opus se află capitala Arabiei Saudite, a Qatarului și a Indiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu