Topul celor mai citite cărţi din lume: Biblia pe primul loc

Embed:

De-a lungul anilor s-au scris milioane de cărţi, dar puţine dintre ele au ajuns să fie extrem de populare. Unele din cărţi au înregistrat cele mai spectaculoase tiraje şi vânzări.

Cu un număr de 3,9 miliarde de exemplare vândute, Biblia rămâne pe primul loc în topul celor mai citite cărţi din lume. Ea a fost prima carte tipărită în masă în Europa, în 1455, şi este alcătuită din 66 de culegeri scrise de peste 40 de autori diferiţi. Prima traducere integrală în limba română a Bibliei a fost tiparită în anul 1688.

"Micuţa Carte Roşie", o colecţie de citate ale fostului lider comunist chinez Mao Zedong, a apărut în 1964 şi a fost vândută în toată lumea în peste 820 de milioane de exemplare. Cartea este o lectură obligatorie în China.

Pe locul trei în top, cu peste 400 de milioane de exemplare vândute, se află volumele "Harry Potter", cunoscute ca fiind cel mai rapid succes editorial din istoria lumii. Autoarea J.K.Rowling a terminat primul volum în 1995, folosind o modestă maşină de scris mecanică.

Trilogia "Stăpânul Inelelor", ultima parte a căreia a stat la baza mai multor filme, a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de exemplare.

Pe poziţia a cincea în clasamentul celor mai citite cărţi regăsim "Alchimistul", de Paulo Coelho, cu peste 65 de milioane de exemplare scoase de sub tipar.

În top se regăsesc şi "Codul lui Da Vinci", vândut în 57 de milioane de exemplare, "Twilight", cu peste 43 de milioane de exemplare, dar şi cărţile "Pe aripile vântului", "Gândeşte şi îmbogăţeşte-te" şi "Jurnalul Annei Frank".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu