TOPUL celor mai bine văzuți lideri mondiali. În cine are cea mai multă încredere populaţia lumii

Politicile duse de Donald Trump, de când a câștigat alegerile în Statele Unite, au zdruncinat încrederea globală în conducerea SUA, rezultă dintr-un sondaj internațional realizat de Centrul de Cercetare Pew, scrie libertatea.ro.

Lideri considerați autoritari precum Vladimir Putin și Xi Jinping, au obținut procente mai mari decât Donald Trump atunci când a fost vorba de încredere în rândul populației a 25 de țări din întreaga lume.

De la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii august, Centrul de Cercetare Pew a contactat peste 26.000 de persoane, din 25 de țări, și le-a pus o serie de întrebări despre percepțiile lor asupra SUA și a altor puteri globale.

Aveți încredere că Donald Trump va face ceea ce trebuie?, a fost una dintre întrebările puse. Doar 27% dintre respondenți au declarat că au încredere în președintele american, în timp ce 70% au răspuns că nu.

Întrebări similare au fost puse în legătură cu alți patru lideri mondiali, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Vladimir Putin și Xi Jinping. Rezultatul l-a plasat pe liderul de la Casa Albă pe ultimul loc.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se bucură de încrederea a 30% din populația lumii și 62% dintre respondenți au declarat că nu au încredere în fostul spion KGB.

O clasare mai bună are președintele chinez, XI Jinping, cel care se bucură de încrederea a 34% dintre respondenți și 34 de procente au răspuns negativ. De menționat că 15% dintre respondenți au fost neutri în cazul președintelui Chinei, spunând că nu îl cunosc.

Poziția a doua în clasamentul încrederii o ocupă Emmanuel Macron. 46% dintre respondenți au declarat că au încredere în președintele Franței și 34% au spus că nu. 12 procente s-au abținut spunând că nu au o părere.

Liderul mondial care a inspirat cea mai mare încredere a fost singura femeie inclusă în sondaj, cancelarul german Angela Merkel. 52% dintre respondenți au spus că au încredere în ea, în timp ce numai 31% au răspuns negativ.

În ciuda acestei părere despre liderii mondiali, respondenții din aproape toate țările au declarat că ar fi mai bine ca SUA să rămână puterea mondială de top, mai degrabă decât China, care este văzută ca o putere în creștere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu