Topul cărţilor care îi determină pe cititori să călătorească

Embed:

Cititorii cu o bună imaginaţie se lasă purtaţi de cărţi în cele mai îndepărtate ţinuturi. Se pare că unele romane îi inspiră pe oameni să viziteze, în realitate, locuri din întreaga lume. Care sunt acestea, conform unui studiu, aflaţi în cele ce urmează.

Romanul "Micul dejun la Tiffany", scris de Truman Capote, este în fruntea listei cărţilor ce îi determină pe cititori să călătorească. Potrivit unui sondaj de opinie, 37 la sută dintre cei intervievaţi, în întregime femei, au declarat că autorul i-a convins să viziteze oraşul New York. Opera, publicată în 1958, este despre o tânără din societatea mondenă din Manhattan. Rolul ei a fost interpretat de Audrey Hepburn, trei ani mai târziu, într-un film cu acelaşi titlu.

A doua cea mai populară carte pentru destinaţii şi prima în alegerea bărbaţilor este "Stăpânul Inelelor" de J.R.R Tolkien. Aproape 15 la sută dintre cei chestionaţi au călătorit în Noua Zeelandă, acolo unde a fost filmată producţia inspirată de roman.

Pe locul al treilea s-a clasat romanul "Plaja", de Alex Garland, a cărui acţiune are loc în Thailanda.

În clasament au fost incluse şi romanele din seria "Harry Potter", dar şi opera lui Victor Hugo "Cocoşatul de la Notre-Dame".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu