Topirea zăpezii, APOCALIPTICĂ pentru pietoni de pe o stradă din Capitală. Drumarii curăţă gurile de canalizare

Embed:

Temperaturile cu plus din ultimele zile au transformat zăpada adunată pe trotuare şi pe străzi în adevărate bălţi. Pietonii din Capitală, care traversează străzile cu greu, sunt nemulţumiţi că apa rămâne pe carosabil din cauza gurilor de canalizare înfundate.

Responsabilii de la Întreprinderea municipală "Exdrupo" spun că în tot oraşul lucrează o singură echipă de muncitori, care are misiunea de a desfunda canalele de scurgere. Volumul de muncă este însă unul mare.

Cu ajutorul unei maşini speciale şi a lopeţilor, muncitorii scot din gurile de scurgere deşeuri şi nisip.

"Este că s-a împrăştiat cu nisip, toată apa care vine acum astupă nisipul. Nu-i greu, oleacă e murdar", a afirmat un drumar.

"Curăţim toate sectoarele, toate segmentele de drum unde există canalizarea asta pluvială. Avem undeva 60 la sută, adică mai avem mult de lucru", a spus Adrian Costin, inginerul Î.M. "Exdrupo".

Sunt însă cartiere unde nici nu există sisteme de evacuare a apei, iar oamenilor nu le rămâne decât să aştepte zile cu soare. Un exemplu este strada Otovasca de la Ciocana, care arată ca un iaz.

Tot pe această stradă, un bătrân care a încercat să traverseze drumul plin de bălţi a fost la un pas să fie grav rănit, după ce s-a alunecat şi a ajuns în băltoacă. Bărbatul a fost însă observat de un echipaj de poliţie şi ajutat.

"Mergem foarte atent, pentru ca să nu cădem în altă groapă care se află în această băltoacă. Sunt gropi foarte mari", a comunicat un trecător.

"Automobilele merg toate prin apă, una a rămas blocată aici, cu mare greu am scos-o, iar un alt şofer şi-a pierdut numărul de înmatriculare", a spus un alt bărbat. 

Reprezentanţii "Exdrupo" susţin că la primăvară pe strada Otovasca va fi instalat un sistem de canalizare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu