Top-modelul Bar Refaeli este acuzată de rasism după ce a rupt un văl islamic într-o reclamă

Top-modelul israelian Bar Refaeli a fost acuzată de rasism și de atitudine de ură față de islamici după ce a apărut într-o reclamă controversată purtând văl islamic, pe care îl smulge de pe ea, scrie people.com.

Clipul, publicat pe pagina de Facebook a top-modelului, se numește "Freedom Is Basic" (libertatea este un lucru de bază) și o prezintă pe Refaeli purtând văl islamic, în timp ce pe ecran apare textul "Ne aflăm în Iran?", scrie hotnews.ro.

 

Câteva secunde mai târziu, Refaeli, care este evreică, rupe vălul islamic și rămâne îmbrăcă într-o ținută multicoloră sport aparținând brandului Hoodies.

În fundal se poate auzi un cântec: "Este vorba doar despre libertate, să rupi în sfârșit lanțurile, prețul libertății mele".

Top-modelul a primit numeroase critici, pentru că reclama poate sugera că libertatea înseamnă eliminarea vălului islamic. Refaeli a reacționat doar prin eliminarea clipului de pe rețelele social media, cu excepția paginii sale de Facebook.

Bar Refaeli, în vârstă de 32 de ani, a apărut în revista Sports Illustrated în 2009 şi 2010 și este unul dintre "îngerii" casei de lenjerie intimă Victoria's Secret. Actriță și femeie de afaceri, Bar Refaeli este considerată unul dintre cele mai celebre modele din Israel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu