Top cinci funcții ale mouse-ului tău de care nu știai până acum

Mouse-ul este un component indispensabil pentru a lucra la calculator, iar majoritatea dintre noi considerăm că este foarte ușor de utilizat și cunoaștem doar câteva operațiuni cu acesta.

Însă banalul mouse poate fi utilizat în moduri inedite și poate efectua alte funcții utile decât cele deja cunoscute, scrie unica.ro.

Iată care sunt acestea:

Cum selectezi un fragment de text cu ajutorul mouse-ului

Pentru a selecta o parte din text, apasă click la începutul textului, după care mergi la sfârșitul fragmentului și fă click încă o dată, apăsând tasta Shift în același timp.

Trecerea de la o pagină la alta în browsere

Pentru a trece la o pagină anterioară sau următoare, trebuie să ții apăsat tasta Shift și să rotești scroll-ul mouse-ului înainte sau înapoi.

Mărirea sau micșorarea scării

Pentru a schimba scara de vizualizare a unei pagini deschise, apasă tasta CTRL și rotește scroll-ul de la mouse în același timp.

Selectarea unui cuvânt sau a unei fraze

Pentru a selecta un anumit cuvânt din text, trebuie să apeși dublu-click pe acesta. Pentru a selecta un alineat, trebuie să apeși click de trei ori pe acesta.

Selectarea câtorva fragmente de text

Pentru a selecta doar câteva cuvinte sau propoziții din diferite alineate, trebuie să le selectezi apăsând tasta CTRL în același timp.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu