Top cele mai ieftine maşini care ajung la 100km/h în 6 secunde

Tânjeşti la o maşină puternică, cu care să „zbori” pe şosele? Ţi-ar plăcea să-ţi cumperi un autoturism cu mulţi cai putere, dar sumele cu multe zerouri ale brandurilor din acest segment te sperie. Forbes a realizat recent un top al celor mai rapide maşini din lume. Vestea bună este că preţurile acestora ajung la cel mult 30.000 de dolari. În plus, autovechiculele ating, în medie, suta de kilometri în şase secunde şi au transmisii atât manuale, cât şi automate, informează Incont.ro.

Aurul merge la Ford Mustang GT, care a reuşit performanţa de a primi titul de cea mai rapidă maşină. La bordul acesteia atingi suta de kilometri în 4,8 secunde. Modelul cu motor de 5 litri şi transmisie manuală cu şase trepte de viteză, are un preţ aproximativ de 29.000 de dolari.
Pe locul doi se află Subaru Impreza WRX, cu motor de 2,5 H4 turbo şi transmisie manuală, în cinci trepte. Impreza atinge suta de kilometri în 5,2 secunde. Cât te costă acest autoturism? În jur de 25.000 de dolari.
Bronzul merge la un alt Ford, şi anume Ford Mustang Coupe. Cu un motor de 3,7 litri şi transmisie manuală în şase trepte de viteză, Mustand prinde 100 de kilometri la oră în 5,6 secunde. Preţul maşinii ajunge şi la el la 22.000 de dolari.
Pe locul patru în topul realizat de jurnaliştii de la Forbes se află Mitsubishi Lancer Ralliart. Autovehiculul are un motor de 2 litri L4 turbo şi asemenea celorlalte autoturisme de pe „podium”, transmisie manuală cu şase trepte de viteză.
Cu Lancer nu-ţi trebuie decât 5,8 secunde pentru a prinde 100 de kilometri la oră. Şi aproximativ 28.000 de dolari, dacă ţi-o doreşti şi în garajul personal.
Nici Hyundai Genesis 3.8 R- Spec Coupe nu stă mai prejos. În 5,9 secunde ajunge la 100 de kilometri la oră. Bineînţeles, vorbim despre varianta cu motor de 3,8 litri V6 şi transmisie manuală în şase trepte de vitezăp. Pentru această maşină trebuie să scoţi din buzunar în jur de 27.000 de dolari.
În schimb, Honda Accord Coupe EX-L, cu motor de 3,5 litri V6 şi transmisie manuală în şase trepte, atinge suta de kilometri în 6,3 secunde. Cu exact 1,5 secunde mai mult decât câştigătorul acestui top, Ford Mustang GT, care reuşeste performanţa de a „zbura” în doar 4,8 secunde.
Preţul unui autoturism Honda Accord Coupe EX-L ajunge la 30.000 de dolari.

Mazdaspeed3 scoate cu o milisecundă mai mult (la suta de kilometri!) decât Honda Accord Coupe, şi anume 6,4 secunde. Dacă eşti fan Mazda, trebuie să ştii că maşina cu motor de 2,3 litri L4 turbo şi transmisie manuală în şase trepte de viteză, costă aproximativ 23.700 de dolari.
Dacă însă eşti adeptul maşinilor automate, Mazda6 s Grand Touring poate fi soluţia ideală pentru tine. Plăteşti aproximativ 29.000 de dolari pentru un motor de 3,7 litri V6 şi transmisie automată în şase trepte. Mai mult, autoturismul ajunge la suta de kilometri în 6,4 secunde.
Pe locul nouă se află o altă „automată”, în şase trepte de viteză. Vorbim despre Kia Optima SX, cu motor de 2 litri L4 turbo. Kia Optima ajunge la suta de kilometri în 6,5 secunde. Pentru acest model trebuie să scoţi din buzunar în jur de 26.000 de dolari.
Ultimul loc în top îl ocupă Hyundai Sonata SE, cu motor de 2 litri L4 turbo şi transmisie automată în şase trepte de viteză. Maşina ajunge la 100 de kilometri în 6,6 secunde, cu 1,8 secunde mai mult decât ocupanta primului loc, Ford Mustang GT. Însă, spre deosebire de „laureată”, preţul Hyundai Sonata este de aproximativ 25.000 de dolari.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu