Top cele mai favorabile ţări pentru a creşte un copil VEZI pe ce loc este Moldova

În ce ţară a lumii este cel mai bine să dai naştere unui copil şi să-l creşti? La această întrebare a răspuns Organizaţia "Save the Children" în clasamentul pentru anul 2011 al celor mai potrivite state pentru creşterea copiilor. Norvegia ocupă locul unu în top, iar la cealaltă extremitate se poziţionează Afganistan. Între cele 164 de ţări încadrate în studiu, Republica Moldova se situează pe locul 40, după Ucraina, care este pe 39 şi România - pe 36.

Liderul clasamentului Norvegia este urmată de Australia şi Islanda. Între primele zece s-au încadrat şi Suedia, Danemarca, Noua Zeelandă, Finlanda, Belgia, Olanda şi Franţa. La coadă se află state din Africa, precum Niger, Guineea Bissau, Yemen, Ciad, Congo şi altele.

Studiul a fost realizat pe baza a şapte indicatori relevanţi pentru femei: riscul de deces al mamelor la naştere; numărul de femei care folosesc metode contraceptive moderne; speranţa de viaţă; numărul de ani de şcolarizare; valoarea ajutorului de maternitate; raportul dintre salariile bărbaţilor şi femeilor; numărul de femei din guvernământ.

Totodată, au fost luaţi în considerare şi doi indicatori pentru copii: mortalitatea infantilă şi şcolarizarea.

Autorii studiului au împărţit cele 164 de state în trei categorii: 43 dezvoltate, 79 mai puţin dezvoltate şi 42 foarte puţin dezvoltate. Moldova  a fost inclusă în prima categorie.

Datele clasamentului pot fi vizualizate integral pe site-ul organizaţiei Save the Children.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu