Top cele mai bune tablete din 2013

Tabletele au devenit tot mai populare, însă în condiţiile în care există foarte multe opţiuni pe piaţă, alegerea celui mai potrivit dispozitiv se rezumă doar la preţ şi la nevoile utilizatorului, potrivit Ziare.com.

Cei care au un buget limitat ar trebui să se orienteze către tabletele cu Android, care costă de la 150 de dolari în sus.

iPad Mini 2 si iPad Air oferă cele mai bune aplicaţii, însă preţul începe de la 299 de dolari. De asemenea, există şi tabletele cu Windows, care sunt mai apropiate de laptopuri, ca funcţii.

În consecinţă, publicaţia Laptop Mag a evaluat cele mai bune tablete lansate în acest an, luând în considerare design-ul, calitatea ecranului, funcţiile, performanţa şi le-a aranjat pe categorii, pentru ca utilizatorul să ştie care sunt cele mai bune dispozitive pentru nevoile sale.

Cea mai bună tabletă din 2013, per total

iPad Air beneficiează de ecranul excelent numit Retina şi este mai subţire şi mai puternică decât versiunea precedentă. Având în vedere că are doar 453 de grame şi 9,7 inchi, este cea mai uşoară tabletă din clasa sa. În plus, o poţi ţine foarte uşor într-o singură mână.

Ea are un procesor A7 de 64 biţi, folosit pentru prima dată la o tabletă, iar în iStore există peste 475.000 de aplicaţii optimizate. Iar la toate aceste lucruri, dacă mai adaugi şi faptul că bateria durează 12 ore, atunci nu există contraargument că iPad Air este cea mai bună tabletă de pe piaţă.

Preţul porneşte de la 499 de dolari.

Cea mai bună tabletă cu ecran de 7 inchi

Amazon Kindle Fire HDX domină categoria sa, însă este şi cea mai bună tableta pentru distractie si relaxare. Producatorul ofera membrilor premium o gama variata de carti digitale, filme si emisiuni TV, pentru doar 79 de dolari pe an.

In plus, ecranul cu o rezolutie de 1.920 x 1.200 pixeli este superior celui de la Nexus 7, iar bateria are o autonomie de peste 8 ore. Un buton special din interfaţă te conectează imediat la centrul de asistenţă, în timp ce funcţia FreeTime oferă părinţilor posibilitatea să aleagă ce conţinut pot copiii lor să vizualizeze pe tabletă. De asemenea, dispune şi de un procesor quad-core foarte rapid.

Preţul porneşte de la 299 de dolari

Cea mai bună evoluţie

Când prima versiune de iPad Mini, sora mai mică a iPad Air, a apărut în 2012, fanii Apple au apreciat faptul că este uşoară, design-ul potrivit pentru manevrarea cu o singură mână şi ecranul cu rezoluţie de 1.024 x 768 pixeli.

După doar un an, compania americană a făcut schimbări importante la display, dotând tableta cu tehnologia Retina, care oferă o rezoluţie de 2.048 x 1.536 pixeli. Cu o densitate de pixeli de 324 ppi şi cu un procesor puternic A7, iPad Mini 2 este pregatită să ia faţa rivalilor Kindle Fire HDX şi Google Nexus 7.

Cea mai bună tableta cu Android

Google Nexus 7 rulează cu sistemul de operare Android Jelly Bean 4.3. În plus, are un procesor quad-core performant, o baterie bună şi unul dintre cele mai tari ecrane de pe piaţă, care are o rezoluţie de 1.920 x 1.200 pixeli, o diagonală de 7 inchi şi o densitate de 323 ppi.

Preţul porneşte de la 229 de dolari

Cea mai bună tabletă pentru documente şi notiţe

Galaxy Note 10.1 oferă o productivitate mare şi o experienţă excelentă în editarea şi crearea documentelor, precum şi în luarea de notiţe. Ea are un ecran cu o rezoluţie de 2.560 x 1.600 pixeli şi un procesor octa-core Exynos 5420. În plus, este multifuncţională - poate rula trei aplicaţii diferite în acelaşi timp - şi există şi funcţii special adaptate pentru stylus.

Preţul porneşte de la 549 de dolari

Cea mai bună tabletă cu Windows

ASUS Transformer Book T100 oferă cea mai bună combinaţie între durata mare a bateriei, performanţa superioară şi preţ. Spre deosebire de Microsoft, care taxează suplimentar pentru tastatură, Asus a inclus-o în preţ. Este prima tabletă care foloseşte platforma Bay Trail de la Intel, iar bateria durează până la 12,5 ore. În plus, dispozitivul poate rula videoclipuri 4k, precum şi unele jocuri.

Preţul porneşte de la 349 de dolari

Cea mai bună tabletă ieftină

ASUS MeMO Pad HD 7 oferă multe pentru doar 150 de dolari. Tableta are un ecran cu rezoluţie de 1.280 x 800 pixeli, un procesor puternic quad-core, camere video de înaltă calitate, capacitate de stocare de 16 GB şi posibilitatea de a o extinde cu card microSD. Autonomia bateriei ajunge la 9 ore şi 40 de minute şi mai beneficiază şi de funcţii Android adaptate.

Cea mai bună tabletă pentru oameni de afaceri

Surface Pro 2 de la Microsoft promite cea mai bună experienţă pentru oamenii de afaceri. Ea este alimentată de un procesor Intel puternic şi depăşeşte multe ultrabook-uri în termeni de performanţă.

Tableta mai are un ecran de 10,6 inchi cu rezoluţie de 1.920 x 1.080 pixeli, stylus şi sistem de operare Windows 8.1.

Preţul porneşte de la 899 de dolari

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu