Top cei mai înstăriţi lideri politici din ţară care aspiră la funcţia de deputat. Ce salarii au aceştia

Embed:

Cel mai înstărit dintre liderii politici care aspiră la funcţia de deputat este omul de afaceri Renato Usatâi. El este cap de listă al Partidului "Patria". La polul opus este liderul democraţilor, Marian Lupu. Cel puţin aşa arată declaraţiile de avere pentru anii 2012 şi 2013, prezentate de concurenţi la Comisia Electorală Centrală.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a câştigat, în ultimii doi ani, peste 466.000 de lei din salariul de deputat, pensie şi indemnizaţii. Are apartament şi garaj în Chişinău, două case în satele Corjova şi Pârâta, precum şi trei hectare de pământ.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat 310.000 de lei, câştigaţi din salariu, şi peste 14.000.000 de lei, din dividende. Filat este şi proprietarul a două automobile, unui apartament şi locuințe în Chişinău.

Mai puţine venituri are preşedintele PDM, Marian Lupu, care a câştigat în doi ani peste 340.000 de lei. De asemenea, politicianul are un apartament şi un garaj în Capitală.

Preşedintele liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, a menţionat în declaraţie venituri din salariul de deputat, pensii şi onorarii, în sumă de peste 443.000 de lei. Hadârcă deţine şi depozite bancare, în măsime de peste 260.000 de lei şi este proprietarul unui apartament în Chişinău.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat peste 300.000 de lei, venituri din salariu şi indemnizaţii, precum şi peste 1.200.000 de lei din fonduri de investiţii. Ghimpu este şi proprietarul a două apartamente şi al unui automobil.

Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon, a declarat câştiguri de peste 340.000 de lei din salariul de deputat şi aproape un milion de lei, din vânzări de imobile şi maşini.

Cel mai înstărit s-a declarat omul de afaceri Renato Usatâi. În calitate de preşedinte al unei companii ruseşti de producere a aliajului durabil, a obţinut peste 53.000.000 de lei. Iar din salariu a obţinut peste 50.000.000 de lei. Usatîi deţine două case şi un garaj în regiunea Moscova, cu o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi şi şase automobile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu