TOP 5 cocktailuri de vară. Cum să ne răcorim pe caniculă

1 Cocktailul Cuartzilicious

Este un amestec delicios, simplu de realizat acasă, perfect pentru a fi savurat seara târziu, dupa o zi obositoare la serviciu pentru ca promite sa alunge orice urma de stres. Asadar, aveti nevoie de cateva capsune, frunze de menta, gheaţă şi spumant.  Zdrobiţi capsunele, adăugati-le apoi intr-un pahar de sampanie , in cantitatea dorita, completaţi paharul cu spumant rece, dar aveţi grija sa lasati loc si pentru un cub de gheata. Adaugati cateva frunze de menta proaspătă, amestecati si ornati paharul cu o capsuna. Asta-i tot!

2 Cocktailul Minty Limete

Aveţi nevoie de mentă proaspata, câteva felii de limeta, zahăr brun si spumant alb. Zdrobiti feliile de limeta impreuna cu frunzele de menta şi îndulciti cu un strop de zahar brun. Adăugaţi totul într-un pahar, împreuna cu fulgi de gheaţă şi completaţi cu spumant alb. Pentru un plus de aroma, puteti pudra un praf de scortisoara la final.

3 Cocktailul Sea Breeze

Într-un shaker, amestecaţi o măsură de suc de gref, o masura de lichior de portocale, gheaţă din belsug si apoi transferati amestecul într-un pahar de şampanie şi completaţi cu spumant până sus. Decorati cu o felie de limeta si una de portocala si savurati. „În coktailurile de vara se foloseste frecvent sampania sau vinurile . Ar trebui facuta diferenta, însa, intre aceste bauturi, desi consumatorilor de rand ele pot parea identice. Astfel, sampania este o bautura bogata si complexa, cu o efervescenta intensa, iar spumantul este un vin alb, sec sau extra sec, usor efervescent”, spune oenologul Livia Girboiu(foto)

4 Cocktailul Pinky Pimm’s

Într-un shaker plin cu gheaţă, amestecaţi o măsură şi jumătate de lichior făcut din gin, sucuri de fructe și condimente, o jumătate de măsură de vermut sec, o jumătate de măsură de suc de lămâie şi tot atât sirop de zmeură sau zmeura proaspata, zdrobita. Strecuraţi amestecul într-un pahar de vin alb, completaţi cu spumant rose şi decoraţi cu frunze de mentă.

5 Cocktailul Lemon White

Într-un shaker zdrobiţi  4-5 boabe de zmeură, apoi amestecaţi cu gheaţă pisata, două măsuri de coniac, o măsură de suc proaspat de lămâie si două linguriţe de miere sau jumatate de masura de lichior de lamaie, situatie in care nu mai adaugati miere. Transferati amestecul într-un pahar mediu de bar si completaţi apoi cu spumant alb. Ornați cu o felie de lămâie.

libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu