Top 3 cele mai scumpe orașe din Europa. Câți bani cheltuie turiştii pentru o călătorie

Londra, Istanbul şi Barcelona ocupă primele locuri în topul oraşelor europene unde turiştii străini cheltuie cei mai mulţi bani, conform unui raport difuzat marţi de Consiliul Mondial de Călătorii şi Turism (WTTC).

Conform acestor date, în fruntea listei se află capitala britanică, care în 2016 a încasat 18,9 miliarde euro de la turişti din toată lumea, în timp ce turismul naţional a contribuit cu 2,94 miliarde euro.

Sectorul de călătorii şi turism generează 228.000 de locuri de muncă în oraş, care au aport de 19 % la contribuţia sectorului turistic la produsul intern brut al Marii Britanii, semnalează WTTC, scrie Realitatea.net.

Istanbul este al doilea oraş după veniturile aduse de turişti anul trecut, cu un total estimat de 17,5 miliarde euro, fiind urmat de Barcelona, cu 13,6 miliarde euro, Amsterdam, cu 11,8 miliarde euro, şi Paris, cu 10,4 miliarde euro.

Dintr-o listă de 17 oraşe, Madrid se situează pe locul 13, cu cheltuieli ale turiştilor de 6,1 miliarde euro, după Roma, Dublin, Munchen, Anatolia sau Berlin şi în faţa Stockholm sau Varşovia.

Preşedintele Consiliului, Gloria Guevara, a declarat că Londra este un oraş de referinţă, care oferă "experienţe unice" şi a subliniat că, deşi se crede că procesul de brexit şi cazurile recente de terorism vor afecta cifrele din acest an, cheltuielile turiştilor vor continua că crească cu 7 % anual în următorul deceniu.

WTTC, cu sediul la Londra, a prezentat raportul său cu ocazia Târgului Mondial de Turism, care a început luni în capitala britanică şi se va încheia miercuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu