Top 10 cele mai absurde şi ciudate interdicţii din lume

De-a lungul timpului, lucruri absolut banale au fost interzise în diverse țări din lume, scrie evz.ro.

Iată o listă cu cele mai ciudate interdicții din lume:

1. În 2011, Franța a interzis folosirea Ketchup-ului la cantinele școlare pentru a păstra specificul gastronomiei franceze.

2. Autoritățile din Arabia Saudită au interzis vânzarea tuturor lucrurilor de culoare roșie cu ocazia Valentine`s Day, ceea ce a dus la înflorirea afacerilor pe piața neagră.

3. La un moment dat, în timpul regimului lui Fidel Castro, cubanezii nu aveau voie să dețină telefoane mobile, acestea fiind apanajul doar al oficialilor de rang înalt.

4. În anii 1980, Nicolae Ceaușescu a interzis jocul de scrabble pe motiv că era prea intelectual și subversiv.

5. În 2004, autoritățile din Canada au interzis folosirea premergătoarelor după ce studiile au arătat că bebelușii care învață să meargă în aceste dispozitive își dezvoltă cu întârziere sistemul locomotor.

6. Îmbrăcămintea emo este interzisă în Rusia, pe motiv că reprezintă o amenințare la stabilitatea țării, scopul fiind acela de a micșora rata sinuciderilor din rândul tinerilor.

7. Profesorii, dar și părinții din Suedia, nu au voie să-și bată copiii.

8. În Danemarca, părinții care vor să-și boteze copilul cu un nume ce nu se regăsește pe lista celor 25 000 de prenume aprobată de guvern, trebuie să ceară întâi permisiunea autorităților.

9. Bolivia este singura țară latino-americană unde nu există niciun restaurant McDonald`s. Asta nu pentru că ar exista o interdicție oficială, ci pentru că restaurantul deschis aici nu a avut niciun client.

10. Frizurile de inspirație occidentală sunt interzise în Iran, bărbații neavând voie să aibă părul lung sau țepi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu